Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vorwerk Höns

Vorwerk Historia


Vorwerk har sitt ursprung i Hamburg, Tyskland runt år 1900 och utvecklades av den tyske uppfödaren Oskar Vorwerk, som också gav sitt namn till rasen. Han utvecklade dem som bruksfåglar med bältmarkeringar och gul, snarare än vit, fjäderdräkt. De visades för första gången 1912, och tros komma från lakenfelder, orpington, ramelsloher och andalusier. Rasen är ovanlig och försvann nästan helt efter andra världskriget. De är kraftfulla och kompakta fåglar med breda ryggar och ett djupt, runt bröst. Huvudet är brett och ansiktet fjäderbeklätt. De har en medelstor sågtandad kam, medellång slör och små vita örsnibbar. Fjäderdräkten är mjuk och glansig, benen skifferblå och de har fyra tår. Det finns också en dvärgversion.

Vorwerk Beteende


Vorwerk är otroligt bra på att leta efter mat och är perfekta fåglar för gårdar och småbruk. De tycker om att gå fritt men är också glada på en gård. De är alerta och aktiva fåglar med ganska liten aptit, och kycklingarna växer snabbt och mognar tidigt. De är bra flygare och kan komma upp till 2 meter, så extra stängsel kan behövas. Hönorna lägger gott om vita ägg och fortsätter värpa under vintern. De är lätta att tämja och är inte alls blyga. Tupparna är toleranta mot varandra, så du kan ha fler än en tupp.

Vorwerk Varianter


Rasen finns bara i en färg, gul med ett svart bälte. Fjäderdräkten tar ett tag att utveckla och syns vanligtvis inte förrän efter den tredje ruggningen.

Vorwerk Status


Relativt vanlig

Bilder på Vorwerk

Vorwerk Trio
Stor pappa
Vecka gammal
: D
Vorwerk trio.
Kyckling i trädgården
Åtta veckor gammal Vorwerk Cockerel
Två kycklingar som står på en stege av trä
Stor
Zadok, 1 dag gammal vorwerk-brud
salom, brun hybrid
Amos och abigail
Vorwerk Hen
Welsummer Hen
Vorwerk kyckling 9 dagar gammal
Vorwerk Cockerel
Vorwerk höna
Jag är en vorwerk!
Höns i trädgården

Vorwerk till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Vorwerk till salu.

Senaste recensionen för Vorwerk


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.