Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vitkindad spanier Höns

Spansk kyckling mot en vit bakgrund Två spanska kycklingar mot en vit bakgrund Spansk kyckling i en hönsgård

Vitkindad spanier Historia


Vitkindade spanier är en av de äldsta raserna av tamhöns. Deras tydliga vita ansikte känns lätt igen, och visas ofta upp på utställningar. Det är oklart exakt var den härstammar från, men det är inte troligt att det faktiskt var Spanien. Vitkindad spanier har glänsande fjäderdräkt och har kritvita, överutvecklade och lågt hängande örsnibbar och en enkel röd ram. De avlades först för ägg, och har smeknamnet 'clownhönan'!

Vitkindad spanier Beteende


Vitkindad spanierhöns sägs vara en vild och aktiv ras, men tycker faktiskt om att ha begränsat med utrymme. De klarar inte av vintern så bra, så gården måste vara väl skyddad mot alla sorters väder. När uppfödare började lägga allt sitt fokus på att få fram det vitaste ansiktet tappade rasen lite av sina andra styrkor. De är nyfikna och tycker om att picka runt, men kan vara väldigt högljudda. De tar lång tid på sig att mogna, och det vita ansiktet blir allt mer tydligt efter den första ruggningen. Hönorna lägger väldigt stora kritvita ägg, och massvis av dem. Från en renrasig höna kan du vänta dig upp mot 200 ägg om året. Perfekta trädgårdshöns!

Tupparna väger ungefär 4 kg och hönorna knappt 3,5 kg.

Vitkindad spanier Varianter


Svart, blå (lavendel) och ibland vit.

Dvärgversionen är mycket mer populär.

Vitkindad spanier Status


Relativt vanlig

Bilder på Vitkindad spanier

En stor svart kyckling och en liten svart kyckling på gräset
Kyckling i trädgården

Vitkindad spanier till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Vitkindad spanier till salu.

Senaste recensionen för Vitkindad spanier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.