Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vitkindad spanier Höns

Spansk kyckling mot en vit bakgrund Två spanska kycklingar mot en vit bakgrund Spansk kyckling i en hönsgård

Vitkindad spanier Historia

Vitkindade spanier är en av de äldsta raserna av tamhöns. Deras tydliga vita ansikte känns lätt igen, och visas ofta upp på utställningar. Det är oklart exakt var den härstammar från, men det är inte troligt att det faktiskt var Spanien. Vitkindad spanier har glänsande fjäderdräkt och har kritvita, överutvecklade och lågt hängande örsnibbar och en enkel röd ram. De avlades först för ägg, och har smeknamnet 'clownhönan'!

Vitkindad spanier Beteende

Vitkindad spanierhöns sägs vara en vild och aktiv ras, men tycker faktiskt om att ha begränsat med utrymme. De klarar inte av vintern så bra, så gården måste vara väl skyddad mot alla sorters väder. När uppfödare började lägga allt sitt fokus på att få fram det vitaste ansiktet tappade rasen lite av sina andra styrkor. De är nyfikna och tycker om att picka runt, men kan vara väldigt högljudda. De tar lång tid på sig att mogna, och det vita ansiktet blir allt mer tydligt efter den första ruggningen. Hönorna lägger väldigt stora kritvita ägg, och massvis av dem. Från en renrasig höna kan du vänta dig upp mot 200 ägg om året. Perfekta trädgårdshöns!

Tupparna väger ungefär 4 kg och hönorna knappt 3,5 kg.

Vitkindad spanier Varianter

Svart, blå (lavendel) och ibland vit.

Dvärgversionen är mycket mer populär.

Vitkindad spanier Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Vitkindad spanier

Vitkindad spanier till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Vitkindad spanier till salu.

Senaste recensionen för Vitkindad spanier

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.