Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Tuzo Höns

Tuzo Historia

Tuzo räknas som en hårdfjädrad dvärghönsras utan någon större motsvarighet. Den härstammar från USA och Europa och har troligtvis japanska blodsband, men ursprunget är något oklart. Det tros att rasen utvecklades av den japanska adeln, men den ursprungliga tuzonhönan finns inte längre kvar i Japan. Rasen har heller aldrig nämnts i några japanska nedteckningar, förutom i en referens: "små shamo kallas tuzi...", så det är troligt att en dvärgrasversion av shamo utvecklades, och att namnet kommer därifrån. De hålls numera framförallt för utställningar.

Tuzo Beteende

Precis som många av tuppfäktningsraserna är tuzohöns starka, muskulösa fåglar med upprätt hållning. Det är värt att veta att de mår bäst av en kost med något högre proteinhalt än de flesta andra höns, så det kan vara bra att ge kycklingfoder även till äldre höns. De är vänliga och lätta att ha att göra med. De klarar dock inte av extremväder, så de måste tas väl hand om under vintern. Förutom det är det en frisk ras som sällan drabbas av hälsoproblem. Hönorna lägger små vita ägg, men bara ungefär 100 stycken om året. På grund av sitt muskulösa bröst är de klumpiga ruvare som ofta tar sönder äggen. Hanarna kan vara aggressiva mot andra tuppar, men om de hålls i en blandad flock med andra dvärghöns går det vanligtvits hur bra som helst.

Tupparna väger drygt 1 kg och hönorna något under 1 kg.

Tuzo Varianter

Rödsvart, rödbrun, gökfärgad, grå, guld/silver-duckwing.

Tuzo Status

Relativt vanlig

Liknande produkter

Bilder på Tuzo

Tuzo till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Tuzo till salu.

Senaste recensionen för Tuzo

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.