Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Thüringian Höns

Thüringian Historia


Thüringian härstammar från Thüringerregionen i Tyskland och har anor tillbaka till 1790-talet. Rasen föddes upp för både kött och ägg, men ses numera oftast på utställningar för raser som är ovanliga eller under hot. Deras fluffiga skägg gör att de ser ut som att de har väldigt gulliga knubbiga kinder. De började dyka upp i Storbritannien först efter år 2000, och är fortfarande väldigt ovanliga i Sverige.

Thüringian Beteende


Thüringianhöns har ett framstående skägg, öronmuffar och små kammar som gör att de lätt klarar av vintern. De kan hantera väldigt låga temperaturer men hatar, precis som de flesta andra höns, regn. De är aktiva jagare och mår bäst när de får gå fritt, men de kan också acceptera att stängas in om gården är stor nog. Thüringian är en vänlig ras som funkar bra tillsammans med andra höns. De är bestämda och självsäkra höns som gärna närmar sig det okända. Hönorna ruvar sällan, men när de får kycklingar är de fantastiska mödrar som bevakar sina ungar. Äggen är vita och medelstora, och du kan vänta dig ungefär 160 om året. Kycklingarna växer fort och är väldigt aktiva. Hönorna är dessutom kända för att börja värpa tidigt i livet.

Tupparna väger knappt 3 kg och hönorna kring 2 kg. Det finns också en dvärghönsversion där tupparna väger ungefär 700g och hönsen 600g. Dvärghönorna är väldigt lika sin större motsvarighet, men tupparna är mer lättretliga och beskyddande.

Thüringian Varianter


Vit, röd, gul, gökfärgad, blå, svart, silver/guld, fläckig.

Thüringian Status


Relativt vanlig

Bilder på Thüringian

grov sämslig thuringian höna
Elvi Blue Patridge Thuringian
Agnes Partridge Thuringian
Zelda
Helga & Mavis Perching
Thuringian brud
Thuringian brud
Chamois och Gold Spangled Thuringian bantams
Guldspangled Thuringian bantam
Chamois Thuringian bantam
Chamois Thuringian bantam

Thüringian till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Thüringian till salu.

Senaste recensionen för Thüringian


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.