Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Taiwan Höns

Vacker taiwan tupp som går Par taiwan höns

Taiwan Historia

Taiwan är en väldigt stor fågel av djungelhönstyp, med långa ben och kraftfull stomme. Den är också känd som Taiwan shamo, men det är inte en japansk ras, de liknar bara varandra på många sätt. Rasen avlades för att användas i tuppfäktning och en är stark, rörlig och lång höna som går på tjocka, köttiga ben. Tupparna kan väga upp till 7,5kg och bli 90cm höga! Hönorna kan väga 6 kg.

Taiwan Beteende

Precis som många andra kampfåglar kan taiwanhöns ha mycket attityd. Hanarna kan vara väldigt aggressiva, speciellt under parningssäsong. Om de plockas upp regelbundet kan det bli tamare, men det beror mycket på individen, speciellt vad gäller tuppar. Eftersom de är en så stor ras föddes de också upp för kött, på bekostnad av äggläggning. Hönorna lägger ungefär 100 ägg om året, men på grund av sin stora kropp är de klumpiga mödrar och ruvar sällan. Med sin stora kroppshydda, glesa bröstfjädrar och muskulösa bröst kan de lätt ha sönder äggen under ruvning. Ett stort frigående område rekommenderas på grund av storleken på taiwanhönsen, och det är bäst att ha dem tillsammans med liknande höns för att motverka mobbing.

Taiwan Varianter

Rödsvart är den vanligaste färgen, men finns också som vit och fläckig.

Taiwan Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Taiwan

Taiwan till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Taiwan till salu.

Senaste recensionen för Taiwan

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.