Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sumatra Höns

Sumatrahöna i närbild Sumatrahöna med kycklingar i gräset

Sumatra Historia

Sumatrahöns härstammar ursprungligen från ön Sumatra. Under 1800-talet importerades de till Europa för att användas i tuppfäktning. Båda kön har naturligt små slör och kammar, vilket efterfrågades, eftersom mindre skador kunde ske under fäktningen. De hålls numera mest för utställningar. Både honor och hanar har väldigt långa fasanliknande stjärtfjädrar, och tupparnas sidofjädrar rör nästan marken. De finns också som dvärghönsras.

Sumatra Beteende

Sumatrahöns beskrivs ofta som oberäkneliga och är otroliga flygare, så området där de får gå måste vara säkert, förslagsvis med tak eller nät. De kan bli väldigt tama om de får mycket mänsklig kontakt och kan hållas i en blandad flock så länge de har gott om plats eftersom de lätt kan börja bråka om revir. De behöver något mer uppmärksamhet än andra raser på grund av sina långa stjärtfjädrar. Sittpinnarna måste dessutom sitta högt så att stjärten kan hänga. Hönorna lägger små gräddvita ägg, men inte så ofta. De är dock fantastiska mödrar och ruvar gärna. De används till och med ofta för att ruva på ankägg.

Tupparna väger 2,5-3 kg och hönorna drygt 2. Vad gäller dvärgsumatras väger tupparna kring 730g och hönorna kring 620g.

Sumatra Varianter

Svartvit, blå, röd.

Sumatra Status

Utrotningshotad

Liknande produkter

Bilder på Sumatra

Sumatra till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Sumatra till salu.

Senaste recensionen för Sumatra

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.