Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Sumatra

Historia

Sumatrahöns härstammar ursprungligen från ön Sumatra. Under 1800-talet importerades de till Europa för att användas i tuppfäktning. Båda kön har naturligt små slör och kammar, vilket efterfrågades, eftersom mindre skador kunde ske under fäktningen. De hålls numera mest för utställningar. Både honor och hanar har väldigt långa fasanliknande stjärtfjädrar, och tupparnas sidofjädrar rör nästan marken. De finns också som dvärghönsras.

Beteende

Sumatrahöns beskrivs ofta som oberäkneliga och är otroliga flygare, så området där de får gå måste vara säkert, förslagsvis med tak eller nät. De kan bli väldigt tama om de får mycket mänsklig kontakt och kan hållas i en blandad flock så länge de har gott om plats eftersom de lätt kan börja bråka om revir. De behöver något mer uppmärksamhet än andra raser på grund av sina långa stjärtfjädrar. Sittpinnarna måste dessutom sitta högt så att stjärten kan hänga. Hönorna lägger små gräddvita ägg, men inte så ofta. De är dock fantastiska mödrar och ruvar gärna. De används till och med ofta för att ruva på ankägg.

Tupparna väger 2,5-3 kg och hönorna drygt 2. Vad gäller dvärgsumatras väger tupparna kring 730g och hönorna kring 620g.

Varianter

Svartvit, blå, röd.

Status

Utrotningshotad

Relaterade produkter

Bilder på Sumatra

Sumatra till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Sumatra till salu.

Senaste recensionen för Sumatra

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.