Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sumatra Höns

Sumatrahöna i närbild Sumatrahöna med kycklingar i gräset

Sumatra Historia


Sumatrahöns härstammar ursprungligen från ön Sumatra. Under 1800-talet importerades de till Europa för att användas i tuppfäktning. Båda kön har naturligt små slör och kammar, vilket efterfrågades, eftersom mindre skador kunde ske under fäktningen. De hålls numera mest för utställningar. Både honor och hanar har väldigt långa fasanliknande stjärtfjädrar, och tupparnas sidofjädrar rör nästan marken. De finns också som dvärghönsras.

Sumatra Beteende


Sumatrahöns beskrivs ofta som oberäkneliga och är otroliga flygare, så området där de får gå måste vara säkert, förslagsvis med tak eller nät. De kan bli väldigt tama om de får mycket mänsklig kontakt och kan hållas i en blandad flock så länge de har gott om plats eftersom de lätt kan börja bråka om revir. De behöver något mer uppmärksamhet än andra raser på grund av sina långa stjärtfjädrar. Sittpinnarna måste dessutom sitta högt så att stjärten kan hänga. Hönorna lägger små gräddvita ägg, men inte så ofta. De är dock fantastiska mödrar och ruvar gärna. De används till och med ofta för att ruva på ankägg.

Tupparna väger 2,5-3 kg och hönorna drygt 2. Vad gäller dvärgsumatras väger tupparna kring 730g och hönorna kring 620g.

Sumatra Varianter


Svartvit, blå, röd.

Sumatra Status


Utrotningshotad

Bilder på Sumatra

Kyckling och kycklingar med mat
13 week old Sumatras
Stolt kuk
Stolt kuk

Sumatra till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Sumatra till salu.

Senaste recensionen för Sumatra


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.