Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sultan Höns

Sultan Historia

Denna ras antas ha bott i sultanens slottsträdgård i vad som vid tidpunkten var Konstantinopel. En fröken Elizabeth Watts tog dem till England från Turkiet 1854, men rasen dog nästan ut under mellankrigstiden. Lyckligtvis räddades den genom att kombinera flertalet andra raser, men det betyder att inga av de fåglar vi ser idag härstammar från de ursprungliga sultanhönsen. De värper dåligt och används mest för utställningar på grund av sitt speciella utseende. Sultanhöns är små och har mycket fjädrar. Nacken har väldigt tjock fjäderdräkt, vilket gör att huvudet ser väldigt kort ut. Huvudet har en tofs, och tre fjäderklumpar skapar ett skägg och en väldigt stor och rund krona. Framför finns en V-formad kam eller en hornkam som täcks av kronan. De har fem tår och klorna ser ut som de hos en rovfågel. Även benen är fjäderbeklädda.

Sultan Beteende

Sultanhöns trivs på relativt små gårdar eftersom de inte är så bra på att leta efter mat. Deras kronfjädrar tenderar att frysa när temperaturen går under noll, och de har svårt att hantera kyla. De är lugna fåglar som sällan blir aggressiva, och de tämjs lätt, vilket gör dem till perfekta husdjur. Hönorna har ingen vidare ruvdrift och blir inte speciellt bra mödrar. Kycklingarna utvecklas dessutom väldigt sakta. De är bra på att flyga och klarar lätt två meter, så se till att stängslet är högt nog.

Sultan Varianter

Den enda erkända färgen för sultanhöns är vit. Fåglarna har grå ben, och deras rödaktiga ögon och röda örsnibbar är gömda under kronan. Det har också funnits blå och svarta sultanhöns.

Sultan Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Sultan

Sultan till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Sultan till salu.

Senaste recensionen för Sultan

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.