Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sulmtaler Höns

Sulmtaler kyckling vandring Ett par sulmtalerhöns som hackar på marken.

Sulmtaler Historia


Sulmtalerhönsen härstammar från Sulmdalen i Österrike, vilken ligger syd till sydväst om Graz. Tal betyder dal på tyska. Det klassas som en tung ras och avlades att ha högt fettprocent, så att de kunde slaktas för kött. Under sent 1800-tal korsades de med kochin, houdan och doringhöns, men korsades sedan tillbaka till den ursprungliga fågel från en lokal flock sulmtaler i Stiermarken. 1900 klassades det som en egen ras och introducerades till Storbritannien, Tyskland och Holland. Sulmtaler är en favorit bland europeiska kockar på grund av det fantastiska köttet. Både hanar och honor har en fjädrad huvudkrona.

Sulmtaler Beteende


Sulmtaler är en väldigt tuff ras som klarar av alla sorters väder. De växer fort och tjocknar lätt, så det är bäst att låta dem gå fritt så att de inte blir för stora och lata. Även om de från början avlades för kött lägger hönsen relativt många medelstora gräddvita ägg; ungefär 160 om året. Hönorna kan ta ett tag på sig att börja värpa, men när de börjat lägger de sen konsekvent. Flocken är vänlig mot varandra och bråkar sällan. De är inte aggressiva, även i kontakt med andra raser. Om de är begränsade till en gård är det viktigt att ge dem gott om plats eftersom de älskar att gå fritt och är väldigt bra på att hitta egen mat. Även om de ibland beskrivs som nyckfulla kan de lätt tämjas, och är över lag väldigt lugna fåglar.

Sulmtaler Varianter


Vit, guldduckwing, vetefärgad, silver, blå.

Sulmtaler Status


Relativt vanlig

Bilder på Sulmtaler

Silver Wheaten Cockerel
Golden Wheaton sulmtaler höna

Sulmtaler till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Sulmtaler till salu.

Senaste recensionen för Sulmtaler


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.