Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Stjärtlös araucana Höns

Stjärtlös araucana Historia

Stjärtlösa araucanahöns härstammar från Araucia-folket i norra Chile. De finns två olika raser; araucana och stjärtlös araucana. Många blandar ihop dem eftersom de båda lägger blå ägg, men de är alltså två olika raser. Den stjärtlösa har, inte så överraskande, ingen stjärt, och är kända för sina ansiktsfjädrar, lilla ärtkam och ovanliga blåa ägg. Ansiktstofsarna är unika för araucanarasen, och genen som ger dem anses "dödlig", vilket betyder att ungefär 25% av kycklingarna dör i skalet innan de kläcks. Detta genproblem gör att de är svåra att föda upp.

Stjärtlös araucana Beteende

Stjärtlösa araucanas är väldigt försiktiga och blyga höns, men om du tillbringar mycket tid med dem går de att tämjas. Hönorna lägger vackra blå ägg där till och med insidan på ägget är färgat, vilket är väldigt ovanligt. De värper bra under vintern, men saktar ner takten något om det blir väldigt varmt eftersom de inte är så bra på att hantera värme. De blir lätt liggsjuka och slutar värpa, men är väldigt bra på att ta hand om kycklingar. Araucanahöns beskrivs ofta som lite knäppa och roliga, och de har gott om personlighet, och är roliga att titta på. De mår bra även om de har begränsat med plats, men tycker också om att frigå. Hönorna väger ungefär 2 kg och lägger 3-4 medelstora blå ägg i veckan. Tuppen väger 2,5 kg och kan under parningssäsong vara aggressiv mot andra hanar.

Stjärtlös araucana Varianter

Lavendel, rödsvart, blå/silver, blåröd, guldduckwing, svart, vit. Hönsen finns också i dvärgvariant där tuppen väger ungefär 800g och hönan ungefär 700g.

Stjärtlös araucana Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Stjärtlös araucana

Stjärtlös araucana till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Stjärtlös araucana till salu.

Senaste recensionen för Stjärtlös araucana

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.