Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Siciliansk buttercup Höns

Siciliansk smörblomma hon Siciliansk smörblomma hane

Siciliansk buttercup Historia


Buttercuphönsen härstammar från Sicilien och importerades till USA 1835. Namnet kommer från den ovanliga koppformade kammen och guldskimrande fjäderdräkten. De är ovanliga fåglar, och tuppen och hönan ser väldigt olika. Tuppen har en djup orange fjäderdräkt med en grönaktig svart stjärt, medan hönorna har vackert guldiga fjädrar med svarta ränder som går i parallella rader, vilket ger ett nästan prickigt utseende. De är små fåglar, och örsnibbarna tenderar att vara vita och benen mjukt gröna.

Siciliansk buttercup Beteende


Sicilianska buttercuphöns värper inte så mycket, och är inte kända för att ha någon direkt ruvningsdrift. De är flaxande och aktiva fåglar som inte tycker om att bo på begränsat utrymme utan helst frigår om det är möjligt. De förfryser lätt sina fantastiska kammar, så de måste behandlas när det blir kallt. De tycker inte direkt om mänsklig kontakt och håller sig oftast på en bra bits avstånd. Kycklingarna mognar tidigt, men den koppformade kammen uppkommer först efter ett par år.

Siciliansk buttercup Status


Ovanlig

Bilder på Siciliansk buttercup

Par vita sicilianska smörblommor

Siciliansk buttercup till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Siciliansk buttercup till salu.

Senaste recensionen för Siciliansk buttercup


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.