Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Siciliansk buttercup

Historia

Buttercuphönsen härstammar från Sicilien och importerades till USA 1835. Namnet kommer från den ovanliga koppformade kammen och guldskimrande fjäderdräkten. De är ovanliga fåglar, och tuppen och hönan ser väldigt olika. Tuppen har en djup orange fjäderdräkt med en grönaktig svart stjärt, medan hönorna har vackert guldiga fjädrar med svarta ränder som går i parallella rader, vilket ger ett nästan prickigt utseende. De är små fåglar, och örsnibbarna tenderar att vara vita och benen mjukt gröna.

Beteende

Sicilianska buttercuphöns värper inte så mycket, och är inte kända för att ha någon direkt ruvningsdrift. De är flaxande och aktiva fåglar som inte tycker om att bo på begränsat utrymme utan helst frigår om det är möjligt. De förfryser lätt sina fantastiska kammar, så de måste behandlas när det blir kallt. De tycker inte direkt om mänsklig kontakt och håller sig oftast på en bra bits avstånd. Kycklingarna mognar tidigt, men den koppformade kammen uppkommer först efter ett par år.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Siciliansk buttercup

Siciliansk buttercup till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Siciliansk buttercup till salu.

Senaste recensionen för Siciliansk buttercup

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.