Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Serama Höns

Malaysisk serama mot en vit bakgrund Svart och vit malaysisk serama mot en vit bakgrund Flock av malaysiska serama utanför Malaysisk serama med bruna fjädrar. Malaysisk serama mot en blå bakgrund

Serama Historia

Den malaysiska seramadvärghönan är den minsta hönsrasen i världen, och väger mindre än 500g. De är bara 15-25 cm höga och ett resultat av avel av japanska och malaysiska dvärghöns. Den moderna versionen av denna ras skapades under tidigt 1970-tal av WeeYean Een från Malaysia, men ursprunget går tillbaka till 1600-talet. De är antagligen döpta efter den thailändska kungen Raja Sri Rama som, precis som dessa små fåglar, var känd för sitt majestätiska utseende och stolta hållning. Det finns tre grupper av seramahöns, kategoriserade efter vikt, där den minsta och mest efterfrågade bara väger 350g. De går upprätt och har en liten fin kam. Bröstet är högt och framtryckt, och vingarna rör nästan vid marken, vilket får dem att se ut som att de står i givakt, och stjärten hålls i 90 grader så att den nästan rör vid bakhuvudet.

Serama Beteende

Seramadvärghöns är fantastiska husdjur, och är ett av de allra mest populära husdjurshönsen i Amerika eftersom de är vänliga och självsäkra små fåglar som älskar att tillbringa tid med människor. Tuppens galande är mycket tystare än hos andra större raser, men tuppar bör inte hållas tillsammans eftersom de tenderar att slåss. De är svåra att föda upp eftersom de bär på den japanska dvärghönans "dödliga gen", som gör att ungefär 2% av embryon inte kläcks, eller att många kyckligar dör strax efter att de kläcks. Ruvningsperioden är kortare än för de flesta andra raser, 19-20 dagar. De kommer i alla färger, och det är väldigt svårt att förutsäga färg och storlek på kycklingarna eftersom de ofta inte alls liknar sina föräldrar. De mognar vid 16-18 veckors ålder och lägger ägg året runt. Vanligtvis ruggar de konstant och tappar ett par fjädrar om dagen. De härstammar från tropiska områden, så även om de klarar av låga temperaturer kan de behöva skyddas under de kallaste vinterdagarna. På grund av sin storlek föredrar de mindre pellets. Äggen varierar i färg från vit till mörkbrun, och det tar 5 seramaägg för att motsvara ett genomsnittligt hönsägg.

Serama Status

Ovanlig

Liknande produkter

Bilder på Serama

Serama till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Serama till salu.

Senaste recensionen för Serama

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.