Omlet är fortfarande öppet! Vänligen klicka här för mer information.

Sebright

Historia

Sebrighthöns kommer från Storbritannien och utvecklades av Sir John Sebright under tidigt 1800-tal. De är en korsning mellan en vanlig dvärghönsras och en polsk vildhöna. Vid 1874 hade rasen delats upp i delraser, silver och guld. 1899 erkändes sebright som en ras med två varianter där formen och färgen definierades separat. Under tidigt 1900-tal 'förbättrades' rasen med ändringar på form, storlek och färg, och 1952 blev rasen den höna vi känner idag.

Beteende

De är relativt svåra höns att ta hand om och passar därför inte för nybörjare. De vuxna fåglarna är härdade och aktiva och tycker om att röra på sig. Om det finns träd i närheten tycker de om att sitta i dem. De lägger inte mycket ägg, men de de lägger är små och vita. Sebrighthöns är väldigt upprätta höns som tycker om att strutta omkring.

Varianter

Det finns två erkända varianter, guld och silver. Guldfärgen beskrivs ofta som rik och djup, medan silver egentligen är vit. Sebrighthöns är kända för den tydliga kanten längst ute på fjädrarna. Varje fjäder har en svart linje som får bottenfärgen att verka ljusare och mer tydlig. Det är en sann dvärghönsras utan någon större motsvarighet.

Liknande produkter

DIna bilder

Sebright till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sälj dina här

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Sebright till salu.

Senaste recensionen för Sebright

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.

Få Omlets nyhetsbrev!

Stäng

Registrera dig för tävlingar, nyheter, specialerbjudanden och massa mer. Det är gratis!