Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Scots Grey

Historia

Scots grey är en väldigt gammal ras som har funnits ändå sedan 1500-talet. Den har varit känd under flertalet namn under året, vilket gör det svårt att spåra rasens historia. Ledande hönshistoriker tror att rasen är en förbättring av skotska viltfåglar som hittades på lantbruk. Det är nu en väldigt ovanlig ras som i stort sett bara ses på utställningar.

Beteende

Scots grey-höns är kända för att kunna klara alla sorters väder. De lägger stora vita ägg året runt, vilket är ovanligt för en så pass liten fågel. Kycklingarna växer snabbt och blir fullvuxna tidigt, men hönorna ruvar sällan. De är ganska livliga fåglar och älskar att leta efter mat, så de behöver massvis med plats. Om de har möjlighet kommer de sitta i träd och sova.

Varianter

Scots grey är en långbent, upprätt fågel. Markeringarna liknar de hos en randig Plymouth rock. Den enda skillnaden är att scots grey är smärtare och att ränderna inte är lika tydliga. Det finns bara en färg, och ett mönster, för scots grey - randig. Örsnibbarna är röda och ögonen rödbruna. Näbben är vit med svarta ränder. Benen är vita med svarta fläckar.

Relaterade produkter

Bilder på Scots Grey

Scots Grey till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Scots Grey till salu.

Senaste recensionen för Scots Grey

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.