Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Scots Dumpy Höns

Dumma kvinnor Dumma manliga

Scots Dumpy Historia


Scots dumpy är en hönsras från Skottland som funnits i över hundra år. Liknande raser kan spåras tillbaka till år 900 e.Kr., och det sägs att pikterna tog med sig hönsen ut i strid för att de skulle varna för inkommande främlingar. De har väldigt tunga kroppar och vaggar när de går på grund av sina väldigt korta ben. De är stora, låga fåglar med långa breda kroppar, djupa bröst och medelstora, invikta vingar. Stjärten är lång och fladdrande och de har ett litet huvud. Näbben är böjd, ögonen stora och klara, och de har en medelstor enkel kam som står upp och är sågtandad. Ansiktet är mjukt och örsnibbarna är små medan slöret är medelstort. De har fyra tår och väldigt korta ben.

Scots Dumpy Beteende


Scots dumpy har stark ruvningsdrift och blir perfekta mödrar. De är tysta och lugna fåglar som klarar kallt klimat. De måste ha fint underlag eftersom deras ben är så korta. De tycker om att gå fritt, men håll koll på kosten eftersom de lätt blir överviktiga. Hönsen behöver speciella mat- och vattenbehållare eftersom de inte når upp till höga skålar. De bör också hållas borta från vått gräs eftersom de lätt blir kalla. Vuxna fåglar kan väga 3,5 kg och ger gott kött.

Scots Dumpy Varianter


Det finns ingen bestämd färg för scots dumpy. De kan finnas i svart, gökfärgad, vit, brun, silver och guld. Den gökfärgade är ljusgrå med mörkgråa band. För alla färgkombinationer är ögonen röda, precis som kam, ansikte, slör och örsnibbar. Näbben, benen och fötterna är vita, för utom hos de svarta scots dumpy, som har skiffergrå eller svarta ben.

Bilder på Scots Dumpy

vår scotch dumpy cockerel och hans pekin vän
Skotsk dumpy chicken (kyckling)

Scots Dumpy till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Scots Dumpy till salu.

Senaste recensionen för Scots Dumpy


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.