Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Scots Dumpy Höns

Dumma kvinnor Dumma manliga

Scots Dumpy Historia

Scots dumpy är en hönsras från Skottland som funnits i över hundra år. Liknande raser kan spåras tillbaka till år 900 e.Kr., och det sägs att pikterna tog med sig hönsen ut i strid för att de skulle varna för inkommande främlingar. De har väldigt tunga kroppar och vaggar när de går på grund av sina väldigt korta ben. De är stora, låga fåglar med långa breda kroppar, djupa bröst och medelstora, invikta vingar. Stjärten är lång och fladdrande och de har ett litet huvud. Näbben är böjd, ögonen stora och klara, och de har en medelstor enkel kam som står upp och är sågtandad. Ansiktet är mjukt och örsnibbarna är små medan slöret är medelstort. De har fyra tår och väldigt korta ben.

Scots Dumpy Beteende

Scots dumpy har stark ruvningsdrift och blir perfekta mödrar. De är tysta och lugna fåglar som klarar kallt klimat. De måste ha fint underlag eftersom deras ben är så korta. De tycker om att gå fritt, men håll koll på kosten eftersom de lätt blir överviktiga. Hönsen behöver speciella mat- och vattenbehållare eftersom de inte når upp till höga skålar. De bör också hållas borta från vått gräs eftersom de lätt blir kalla. Vuxna fåglar kan väga 3,5 kg och ger gott kött.

Scots Dumpy Varianter

Det finns ingen bestämd färg för scots dumpy. De kan finnas i svart, gökfärgad, vit, brun, silver och guld. Den gökfärgade är ljusgrå med mörkgråa band. För alla färgkombinationer är ögonen röda, precis som kam, ansikte, slör och örsnibbar. Näbben, benen och fötterna är vita, för utom hos de svarta scots dumpy, som har skiffergrå eller svarta ben.

Liknande produkter

Bilder på Scots Dumpy

Scots Dumpy till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Scots Dumpy till salu.

Senaste recensionen för Scots Dumpy

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.