Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Satsumadori Höns

Satsumadori Historia


Satsumadori härstammar från Japan, där de avlades för tuppfäktning. En 10cm lång kniv sattes på hönsens ben för att användas i knivslagsmål! Namnet kommer från prefekturen Satsuma (som nu kallas Kagoshima). Satsumadori avlades genom att korsa shamo- och shokokuraser med lokala vildfåglar för att skapa en stor upprätt fågel med imponerande stjärtfjädrar. Den moderna fågeln har nu avlats för att bli ännu större än originalet, och föds nu upp för kött. De tar väldigt lång tid på sig att mogna, och klassas inte som fullvuxna förrän långt inpå sitt andra år. Satsumadorihöns anlände till Europa först på 1980-talet, och ses framför allt på hönsutställningar.

Satsumadori Beteende


Satsumadorihöns är väldigt stora och kraftfulla höns med stark muskulatur. De är väldigt aktiva och mår som bäst om de får springa fritt och leta efter mat. Du bör bara ha en tupp eftersom de från början avlades för att slåss. Man bör vara försiktig med tuppar eftersom deras väldigt långa stjärtfjädrar lätt kan bli toviga och smutsiga. De har också långa sadelfjädrar. Överlag kan man säga att det kräver ganska mycket arbete att ha tuppar, mer än för andra raser. Hönorna är väldigt goda mödrar och ruvar gärna. De värper inte så ofta, men när de gör det är äggen vita.

Tupparna väger upp till 4 kg och hönorna strax under 3 kg.

Satsumadori Varianter


Svart, vit, silverduckwing, rödsvart.

Satsumadori Status


Ovanlig

Bilder på Satsumadori

Satsumadori till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Satsumadori till salu.

Senaste recensionen för Satsumadori


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.