Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Roskamsdvärghöna

Historia

Roskamshönsen är en gammal dvärghönsras som härstammar från Storbritannien, men vi vet inte så mycket mer om rasen. De har en stor roskam med tydliga vita örsnibbar och slör. Tupparna har långa stjärtfjädrar, och benen är långa, vackra och skifferblå. Vingarna pekar neråt så att topparna nästan rör marken, och ryggen är en enda lång elegant kurva från nacke till stjärt. Ögonen är vanligtvis hasselnötsbruna hos svarta höns och röda hos vita sorter.

Beteende

Roskamsdvärghöns är inte kända för att ruva och kan drabbas av låg fertilitet. Det kan också uppstå problem med kläckningen vilket leder till att embryon dör i äggkläckare strax innan de ska kläckas. Det orsakas ofta av fuktighet i kläckaren, så var försiktig om du funderar på att ruva äggen. Kycklingarna behöver ofta extra uppmärksamhet eftersom de tar lång tid på sig att mogna och måste hållas varma och torra och få speciellt foder för att växa på rätt sätt. De klara både värme och kyla relativt bra. Tupparna kan vara något aggressiva, och de är bra på att flyga, men kommer också vänja sig vid att hållas på ett begränsat område. De är dock väldigt vänliga fåglar som blir perfekta husdjur. Kammen måste tas hand om när temperaturen går under nollan för att motverka förfrysning. Tupparna väger ungefär 625g och hönorna kring 510g.

Varianter

Svart, blå och vit.

Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Roskamsdvärghöna

Roskamsdvärghöna till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Roskamsdvärghöna till salu.

Senaste recensionen för Roskamsdvärghöna

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.