Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Redcap (Sombrero Rojo) Höns

Redcap (Sombrero Rojo) Historia


Redcaphönsen härstammar från Derbyshire i England och är en av de äldsta kombinationsraserna i Europa. Det är en typisk lantgårdsfågel och tros ha utvecklats från en rad olika raser. Namnet kommer från den otroligt roskammen som kan bli 8cm lång och nästan 7 cm bred, och har massvis med toppar och en lång pigg. De unga tupparna utvecklar inte den fantastiska kammen förrän kring 3 års ålder. De har röda örsnibbar, och tuppens fjäderdräkt är djupt röd mot svart med orange nacka och sadelfjädrar. Stjärtfjädrarna är svarta, och benen blågråa, medan ögonen är röda. Honan har en vacker rödbrun fjäderdräkt, och varje kroppsfjäder slutar med en svart linje. Kammen är ungefär häften så stor som hos tupparna. De är bra köttfåglar med en god vild smak, och hönorna lägger 150-200 stora vita ägg om året. De är relativt ovanliga nu för tiden, men är fortfarande populära runt Derbyshire.

Redcap (Sombrero Rojo) Beteende


De är tuffa fåglar, men inte så bra på att ruva. De mår som bäst när de får frigå eftersom de älskar att leta efter mat och flyga, så de behöver gott om plats. De lever länge och värper under större delen av livet. Kycklingarna är livliga och klargula med lite svart på huvudet när de föds, och blir mörkare allt eftersom de växer. En höna kan väga drygt 2,5 kg och tuppen drygt 3 kg.

Redcap (Sombrero Rojo) Status


Ovanlig

Bilder på Redcap (Sombrero Rojo)

Redcap tupp
Redcap-pullets
Redcap cockerel
röd hatt
röd keps
röd keps
derbyshire redcap
röd keps
röd keps
röd keps
Derbyshire Röd mössa i beredskap

Redcap (Sombrero Rojo) till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Redcap (Sombrero Rojo) till salu.

Senaste recensionen för Redcap (Sombrero Rojo)


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.