Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ohiki Höns

Ohiki Historia

Ohiki är en sann dvärghönsras som inte har någon större motsvarighet. Den härstammar från Japan, där den avlades som en dekorativ ras och klassas nu som en långstjärtras. Rasen är mest känd för sina väldigt korta olivgröna ben och otroligt långa stjärtfjädrar. Den har också väldigt långa fjädrar längs med sidorna, och en enkel kam med vita örsnibbar.

Ohiki Beteende

Ohikihöns är otroligt lätta att ha att göra med på grund av sitt lugn. Det är fantastiskt att ha en liten flock som springer omkring i trädgården. De är roliga små dvärghöns och brukar, på grund av sina korta ben, inte orsaka så mycket skada på gräsmattan. De är vänliga mot människor och varandra, och klarar sig bra på ett begränsat område, men föredrar givetvis att gå fritt. De är inte de mest aktiva, så deras kost bör hållas under kontroll så att de inte blir överviktiga. Hönorna är fantastiska mödrar och ruvar gärna. De är väldigt hängivna sina kycklingar och otroligt beskyddande under de första veckorna. Hönorna värper inte så mycket, ungefär 60 ljusbjuna ägg om året. Kycklingarna är små och kan lätt drabbas av sjukdomar om de inte hålls varma under de första veckorna, så försök att se till att de inte kläcks under vinterhalvåret. När de är fullvuxna klarar de dock kyla relativt bra. På grund av fjäderdräkten är det bäst att de har en övertäckt gård under höst och vinter så att stjärtfjädrarna inte blir toviga. Dessa fjädrar kan hos tupparna bli upp till 1 meter långa! Det är bäst att ha höga sittpinnar så att stjärten kan hänga fritt.

Tupparna väger ungefär 950g, och hönorna 750g.

Ohiki Varianter

Rödvit, svart, röd, duckwing, silverduckwing och röd.

Ohiki Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Ohiki

Ohiki till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Ohiki till salu.

Senaste recensionen för Ohiki

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.