Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Norfolk Grey Höns

Stor norfolkgrå tupp Stor norfolkgrå höna

Norfolk Grey Historia

Norfolk Grey härstammar från staden Norwich i Norfolk, England. De skapades av Fred Myhill innan första världskriget under namnet Black Marias (svarta Marias). Namnet påminde dock folk om begravningar och byttes snabbt ut till Norfolk Grey. Rasen klassas som tung, men är inte så stor och väger bara mellan 3-3,5 kg. De har en kam och ett rött ansikte med svarta ögon, medan benen är skifferblå eller svarta. Fjäderdräkten är attraktivt markerad och tuppen har en vacker silverlinje med svarta inslag längs med nacken, ryggen, sadeln och vingfjädrarna, medan resten av fågeln är svart. Hönan har vackra svarta fjädrar över kroppen, förutom halsen som är silverfärgad. De kan producera gott om kött om de låts mogna sakta, och vinner ofta priser på utställningar. Det är en ovanlig ras som nästan försvann på 1970-talet, men tack vare en privat flock på fyra fåglar som hittades 1974 kunde rasen överleva. Det finns också en dvärgversion, och båda finns bara tillgängliga i en färg.

Norfolk Grey Beteende

Norfolk Grey är superbra på att leta efter mat och mår bra när de får gå fritt. Tupparna kan väga upp till 4 kg, och hönorna kring 3 kg. De värper och ruvar relativt bra.

Norfolk Grey Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Norfolk Grey

Norfolk Grey till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Norfolk Grey till salu.

Senaste recensionen för Norfolk Grey

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.