Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Norfolk Grey Höns

Stor norfolkgrå tupp Stor norfolkgrå höna

Norfolk Grey Historia


Norfolk Grey härstammar från staden Norwich i Norfolk, England. De skapades av Fred Myhill innan första världskriget under namnet Black Marias (svarta Marias). Namnet påminde dock folk om begravningar och byttes snabbt ut till Norfolk Grey. Rasen klassas som tung, men är inte så stor och väger bara mellan 3-3,5 kg. De har en kam och ett rött ansikte med svarta ögon, medan benen är skifferblå eller svarta. Fjäderdräkten är attraktivt markerad och tuppen har en vacker silverlinje med svarta inslag längs med nacken, ryggen, sadeln och vingfjädrarna, medan resten av fågeln är svart. Hönan har vackra svarta fjädrar över kroppen, förutom halsen som är silverfärgad. De kan producera gott om kött om de låts mogna sakta, och vinner ofta priser på utställningar. Det är en ovanlig ras som nästan försvann på 1970-talet, men tack vare en privat flock på fyra fåglar som hittades 1974 kunde rasen överleva. Det finns också en dvärgversion, och båda finns bara tillgängliga i en färg.

Norfolk Grey Beteende


Norfolk Grey är superbra på att leta efter mat och mår bra när de får gå fritt. Tupparna kan väga upp till 4 kg, och hönorna kring 3 kg. De värper och ruvar relativt bra.

Norfolk Grey Status


Ovanlig

Bilder på Norfolk Grey

23 veckor gammal NG-höna
Norfolk Grey pullets
Norfolk Gray kycklingar
Det bästa
Norfolk Grey Poultry Stock Cockerel
norfolk grå fågelunge
Norfolk Gray-gruppen
Norfolk Grey pullet
Norfolk Gray cockerel
Norfolk Gray Cockerel
Tre kycklingar i en löpning
Lincolnshire buff in run

Norfolk Grey till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Norfolk Grey till salu.

Senaste recensionen för Norfolk Grey


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.