Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Nankin shamo

Historia

Nankin shamo härstammar från japanska uppfödare i Nanging i Kina. Nankin är det japanska uttalet. Det är den lättaste av alla shamoraser och är mycket smalare, har mer fjädrar och en väldigt lång fasanliknande stjärt.

Beteende

Det är den minsta av alla shamoraser, och också den ovanligaste. Vi vet väldigt lite om denna lilla höna, men den avlades troligtvis för tuppfäktning i Japan. Precis som sina större motsvarigheter är de kraftfullt byggda och väldigt upprätta, med små kammar och slör. Det är en väldigt aktiv ras som allra helst måste frigå för att motverka att de blir uttråkade. När hönsen lägger ägg är de små och vita, men det händer inte så ofta. På grund av sina muskulösa bröst och avsaknad av fjädrar runt bröstbenet är de inte så bra på att ruva, och äggen kan lätt gå sönder. Tupparna kan vara väldigt aggressiva mot människor eller andra tuppar, så det är bäst att ta det försiktigt. Att regelbundet handskas med hönsen gör att de vänjer sig och blir vänligare, men vi rekommenderar att vara på sin vakt kring tupparna.

Tupparna väger runt 950g och hönorna 750-850g.

Varianter

Svart, vit, rödsvart, duckwing, prickig och vetefärgad.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Nankin shamo

Nankin shamo till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Nankin shamo till salu.

Senaste recensionen för Nankin shamo

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.