Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Nankin shamo Höns

Nankin shamo Historia

Nankin shamo härstammar från japanska uppfödare i Nanging i Kina. Nankin är det japanska uttalet. Det är den lättaste av alla shamoraser och är mycket smalare, har mer fjädrar och en väldigt lång fasanliknande stjärt.

Nankin shamo Beteende

Det är den minsta av alla shamoraser, och också den ovanligaste. Vi vet väldigt lite om denna lilla höna, men den avlades troligtvis för tuppfäktning i Japan. Precis som sina större motsvarigheter är de kraftfullt byggda och väldigt upprätta, med små kammar och slör. Det är en väldigt aktiv ras som allra helst måste frigå för att motverka att de blir uttråkade. När hönsen lägger ägg är de små och vita, men det händer inte så ofta. På grund av sina muskulösa bröst och avsaknad av fjädrar runt bröstbenet är de inte så bra på att ruva, och äggen kan lätt gå sönder. Tupparna kan vara väldigt aggressiva mot människor eller andra tuppar, så det är bäst att ta det försiktigt. Att regelbundet handskas med hönsen gör att de vänjer sig och blir vänligare, men vi rekommenderar att vara på sin vakt kring tupparna.

Tupparna väger runt 950g och hönorna 750-850g.

Nankin shamo Varianter

Svart, vit, rödsvart, duckwing, prickig och vetefärgad.

Nankin shamo Status

Ovanlig

Liknande produkter

Bilder på Nankin shamo

Nankin shamo till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Nankin shamo till salu.

Senaste recensionen för Nankin shamo

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.