Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Nakenhalsade

Historia

Dessa höns kan möjligtvis vara de konstigaste i hönsvärlden. De ser ut som en blandning mellan en kalkon och en höna med sina helt fjäderlösa halsar och ansikten, och när de presenterades under 1920-talet trodde många att de var en "kalköna"! Deras blottade hud blir faktiskt klarrött i solen, precis som hos kalkoner. De härstammar från Ungern, men rasen avlades fram i Tyskland tack vare en dominant gen som ger den bara nacken. De har ungefär hälften så många fjädrar som de flesta andra raser, och eftersom de är så lätta att plocka är de populära köttfåglar. De klarar av väldigt höga temperaturer, så de är populära köttfåglar i medelhavsländer. De fanns vilt i Frankrike under århundraden, så de är fortfarande populära där. De är tunga fåglar med långa, utsträckta kroppar. Benen har inga fjädrar och är skifferblå hos mörka höns och gula hos blekare höns. De har fjädrar högst upp på huvudet, och vanligtvis en enkel kam och stort slör. Örsnibbarna är röda, precis som ögonen. Det finns också en dvärgversion av denna ras.

Beteende

Hönorna värper relativt många bruna ägg, och är tuffa fåglar. De mår bra både av att gå fritt och på hönsgårdar, och är inte speciellt bra på att flyga. De måste skyddas när det blir kallt på grund av avsaknaden av fjädrar, men klarar sig förvånansvärt bra i varmt klimat. De är lätta att tämja och är väldigt lugna och vänliga fåglar. Hönorna har ingen vidare ruvdrift och har svårt att hålla äggen varma, men om de tillåts ruva bara några få ägg åt gången kan de kläcka dem själva. Kycklingarna föds med kala halsar. Tupparna väger 3,5-4 kg och hönorna drygt 3 kg.

Varianter

Nakenhalsade höns finns i flera olika färgvarianter, t.ex. svart, vit, gökfärgad, gul, röd och blå.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Nakenhalsade

Nakenhalsade till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Nakenhalsade till salu.

Senaste recensionen för Nakenhalsade

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.