Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Modern Langsham Höns

Modern Langsham Historia

Den moderna langsham är en hönsras som avlats från croad langsham. Croad langsham togs med från Kina och avlades för att få längre ben och tätare fjäderdräkt, vilket ledde till den moderna langsham. Den klassas som en tung hönsras där tupparna väger kring 4,5 kg och hönorna kring 4 kg. Precis som många andra raser har antalet fåglar minskat under åren, men efter andra världskriget återupptogs uppfödning.

Modern Langsham Beteende

Moderna langshamshöns är otroligt bra på att leta efter mat och mår bäst om de får gå fritt. De klassas som en dekorativ ras, men lägger stora mörkbruna ägg - ungefär 180 om året, vilket inte alls är dåligt för en så stor ras! De är väldigt lugna och passar perfekt att ha i en trädgård. De sägs att de är vänliga, stillsamma fåglar som fortfarande är väldigt aktiva när det kommer till att jaga efter kryp. De klarar dock sig bra också på en begränsad yta. Hönorna har en viss ruvningsdrift, men är inte de bästa ruvarna. När kycklingarna väl kläckts tas de dock väl omhand. På grund av sin storlek flyger de inte så bra, men kan fortfarande hoppa ganska högt, så det är bäst att säkra trädgården innan du släpper dem lösa.

Modern Langsham Varianter

Blå, svart och vit.

Modern Langsham Status

Utrotningshotad

Liknande produkter

Bilder på Modern Langsham

Modern Langsham till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Modern Langsham till salu.

Senaste recensionen för Modern Langsham

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.