Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Modern engelsk stridshöna Höns

Modern engelsk stridshöna Historia

Den moderna engelska stridshöns står verkligen ut. De utvecklades från avel av malay och gamla engelska stridshöns under sent 1850-tal som en elegantare version av stridshönan, som vanligtvis användes för tuppfäktning. Den moderna engelska stridshönan avlades dock för uppvisningar snarare än fäktning, eftersom detta blev olagligt runt denna tid. De var som allra mest populära under tidigt 1900-tal - med massvis med anmälningar till uppvisningar och avelsdjur som såldes för otroliga priser. Under den senare delen av 1900-talet minskade deras popularitet, fram tills nu, då framför allt dvärgversionen börjar komma tillbaka.

Modern engelsk stridshöna Beteende

De är långa vackra fåglar som tycker om att vara aktiva. De är ganska nyfikna och kan lätt tämjas och bäras. Moderna engelska stridshöns har täta fjädrar och är ganska små, ofta kan de bekvämt sitta i din hand. De lägger dåligt och oregelbundet och brukar på grund av sin storlek inte heller ätas.

Modern engelsk stridshöna Varianter

Från början fanns 5 färger, men idag finns 13 i Europa och 18 i Amerika. Dessa inkluderar: svart, blå, svartröd, svartbrun, silverblå, vit och björkfärgad.

Modern engelsk stridshöna Status

Relativt vanlig

Liknande produkter

Bilder på Modern engelsk stridshöna

Modern engelsk stridshöna till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Modern engelsk stridshöna till salu.

Senaste recensionen för Modern engelsk stridshöna

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.