Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Minorka Höns

Minorka Historia


Rasen kallades från börjar 'rödkindad spanier' och är den största och tyngsta av medelhavsraserna. Den härstammar från den spanska ön Menorca och kom till Sverige vid slutet av 1800-talet från Tyskland och Storbritannien. Rasen var T.E. Lawrence, också känd som Lawrence av Arabien, favorit. Idag används rasen framför allt för utställningar, men de värper också väldigt stora ägg. De är iögonfallande med sina långa, starka kroppar, tjocka stjärtar, upprätta röda kammar och slör, samt vita örsnibbar. Den vanligaste färgen idag är svart. Minorikahöns är långa med smala kroppar och används väldigt sällan för kött. Det finns också en dvärgvariant som avlats fram i Tyskland och Storbritannien kring 1910.

Minorka Beteende


Minorkahöns mår som bäst när de får mänsklig kontakt och har en underbart temperament. De är relativt bra på att flyga och kan komma upp till 2m, så de måste begränsas. De föredrar att frigå eftersom de älskar att leta efter mat och passar perfekt som gårdshöns, men kan också vänja sig vid att leva i en mindre trädgård. De har ingen direkt ruvlust, men lägger väldigt stora, vita ägg hela året runt, speciellt under vintern. De är tuffa fåglar, men deras stora kam kan lätt frostskadas. De klarar av väldigt varma temperaturer och föredrar torra förhållanden. Tupparna väger ungefär 4 kg och honorna ungefär 3 kg.

Minorka Varianter


Blå, gul, svart, vit.

Minorka Status


Ovanlig

Bilder på Minorka

Minorka till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Minorka till salu.

Senaste recensionen för Minorka


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.