Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Minorka Höns

Minorka Historia

Rasen kallades från börjar 'rödkindad spanier' och är den största och tyngsta av medelhavsraserna. Den härstammar från den spanska ön Menorca och kom till Sverige vid slutet av 1800-talet från Tyskland och Storbritannien. Rasen var T.E. Lawrence, också känd som Lawrence av Arabien, favorit. Idag används rasen framför allt för utställningar, men de värper också väldigt stora ägg. De är iögonfallande med sina långa, starka kroppar, tjocka stjärtar, upprätta röda kammar och slör, samt vita örsnibbar. Den vanligaste färgen idag är svart. Minorikahöns är långa med smala kroppar och används väldigt sällan för kött. Det finns också en dvärgvariant som avlats fram i Tyskland och Storbritannien kring 1910.

Minorka Beteende

Minorkahöns mår som bäst när de får mänsklig kontakt och har en underbart temperament. De är relativt bra på att flyga och kan komma upp till 2m, så de måste begränsas. De föredrar att frigå eftersom de älskar att leta efter mat och passar perfekt som gårdshöns, men kan också vänja sig vid att leva i en mindre trädgård. De har ingen direkt ruvlust, men lägger väldigt stora, vita ägg hela året runt, speciellt under vintern. De är tuffa fåglar, men deras stora kam kan lätt frostskadas. De klarar av väldigt varma temperaturer och föredrar torra förhållanden. Tupparna väger ungefär 4 kg och honorna ungefär 3 kg.

Minorka Varianter

Blå, gul, svart, vit.

Minorka Status

Ovanlig

Liknande produkter

Bilder på Minorka

Minorka till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Minorka till salu.

Senaste recensionen för Minorka

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.