Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Maran Höns

Kvinnlig Manlig

Maran Historia

Maranhöns utvecklades i Frankrike i staden Marans under mitten av 1800-talet för både kött och ägg. Äggen började sedan importeras till norra Europa. De mörkbruna äggen blev snabbt populära i t.ex. London, vilket ledde till att fler började föda upp rasen.

Maran Beteende

Maranhöns kan vara ganska lata fåglar. De kan lätt bli tjocka, så det är bäst att låta dem gå fritt så de får gott om motion. Maranhöns är lätta att ta hand om, och får de tillräckligt med plats kan de vara ganska aktiva. De klarar av många sjukdomar och har en väldigt lugn natur.

Maran Varianter

Majoriteten av maranhönsen är gökfärgade, från väldigt mörk grått till silver. De har ljusa rödlätta ögon och vita ben. Det bästa är att de värper nästan chokladbruna ägg, och har väldigt saftigt kött. De var väldigt populära som utställningshöns under 1940-talet, då det fanns många olika färgkombinationer.

Maran Status

Ovanlig

Liknande produkter

Bilder på Maran

Maran till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Maran till salu.

Senaste recensionen för Maran

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.