Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Lincolnshire gul

Historia

Lincolnshire gul härstammar from grevskapet Lincolnshire i England och framträdde under 1850-talet. Den avlades från shanghaihöns, som sen blev känd som gul kochin, vilka korsades med andra raser som gamla engelska stridshöns och röd dorking. De är stora, snabbväxande höns som värper under vintern och ofta används till kött. De standardiserades aldrig, men var en väldigt vanlig ras i Lincolnshire fram till 1900. Vid 1920-talet hade de dock nästan försvunnit och ersatts av den mer populära orpingtonhönan. 1980 startades ett projekt för att återintroducera rasen, och den har nu standardiserats. Den skiljer sig från de gula Orpington-hönsen på så sätt att de har en längre rygg, mycket tätare fjädrar och en lägre stjärt. De har också en lång gul näbb, fem tår och vita fjädrade ben.

Beteende

Kycklingarna får snabbt fjädrar och hönorna producerar sina första ägg vid ungefär 24-26 veckors ålder. De är lugna fåglar som producerar ungefär 120-130 ägg om året. Äggen är medelstora till stora och ljust bruna, och kan hittas året runt.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Lincolnshire gul

Lincolnshire gul till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Lincolnshire gul till salu.

Senaste recensionen för Lincolnshire gul

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.