Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Leghorn Höns

Manlig Vit kvinna Bantam svart

Leghorn Historia

Denna hönsras härstammar från hamnen Livorno i Italien - Leghorn är det engelska namnet på staden. De är vita örsnibbar och gula ben, och ögonen är röda hos alla färger. Hönorna har en dubbelvikt kam, en djup bål och piskad stjärt. Ögonen är utmärkande och näbben kort och stark. Örsnibbarna är väldefinierade och slöret är långt, tunt och fint. Benen är långa och fjäderlösa med fyra tår på fötterna och en lång rak bakre tå. Fjädrarna på kroppen är mjuka och silkeslena. Leghorn var den absolut vanligaste rasen på hönserier fram till 1960-talet, och var en av de raser som användes för att skapa den moderna burhönan eftersom de är väldigt produktiva fåglar som kan anpassa sig efter alla omständigheter.

Leghorn Beteende

Leghornhöns är flitiga värpare utan vidare ruvningsdrift. Äggen är vita och relativt stora, och värps året runt. Kycklingarna är lätta att ta hand om och växer upp snabbt. Kammen är stor, så den behöver tas hand om när det blir kallt om vintern för att motverka förfrysning. De kan lämnas att gå fritt, men klarar sig också bra på en gård. De är livliga, alerta fåglar och kan tämjas, men inte tillräckligt för att kunna bli upplockade och hållna. De kan vara ganska högljudda och tycker om att sitta i träd om de får möjlighet. De används sällan för kött eftersom de inte har så mycket muskler.

Leghorn Varianter

Svart, blå, brun, gul, gökfärgad, guldduckwing, silverduckwing, fläckig, rapphönsfärgad, vit etc.

Liknande produkter

Bilder på Leghorn

Leghorn till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Leghorn till salu.

Senaste recensionen för Leghorn

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.