Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Legbar Höns

Legbar Historia

Legbar var var en av de första hönsen som skapades för att tidigt kunna avgöra könet på kycklingarna. De kan könsbestämmas redan vid en dags ålder utifrån deras utseende. Rasen kommer från Cambridge i England, och är en korsning av raserna brun leghorn, randig plymouth rock, med lite araucanablod (för äggfärgen). De klassas som renrasiga eftersom deras avkommor också kan könsbestämmas på samma sätt. De känns igen på sin huvudtofs eller fjädrade "hattar" och är kända för den ovanliga äggfärgen.

Legbar Beteende

Legbars är nyfikna höns, och det finns ingenting de tycker bättre om än att vandra runt på jakt efter de bästa insekterna. De är aktiva, och tupparna är vaksamma och övervakande över sin flock. Hönorna kan lägga över 250 blå, olivgröna eller vita ägg om året, av väldigt varierande storlek. 80% av hönorna lägger blå/gröna ägg, medan resten lägger vita. De blir sällan liggsjuka, så de passar bra i trädgårdar. De klarar sig bra med begränsad plats, men är gladast om de får vandra runt under delar av dagen.

Tuppar väger vanligtvis drygt 3 kg, och hönorna något mindre än 3 kg, beroende på sorten.

Legbar Varianter

Guld, silver och gräddvit.

Legbar Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Legbar

Legbar till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Legbar till salu.

Senaste recensionen för Legbar

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.