Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Lakenfelder Höns

Lakenvelder kvinna Lakenvelder manlig

Lakenfelder Historia

Lakenfelder tros härstamma från regionen Westfalen i Tyskland så tidigt som 1830. Namnet är dock holländsk och tros betyda en skugga på ett ark och beskriver den tydliga svartvita fjäderdräkten. Det finns också en dvärghönsversion och en blå variant som utvecklades i Holland och sedan togs till Storbritannien. De har en medelstor enkel kam, vita mandelformade örsnibbar och orangeröda ögon. Benen är fjäderlösa och skifferblå, och de har fyra tår. De har en lång kropp, och stjärten hålls högt. De är en väldigt bra nyttofågel med vit hud och väldigt fylligt bröst.

Lakenfelder Beteende

De är relativt små fåglar, och är bra värpare. Hönorna är inte så bra på att ruva och tenderar att vara ganska flaxiga och vilda, så måste hållas inom tillräckligt högt stängsel eftersom de kan flyga drygt två meter. Kycklingarna mognar snabbt och växer mycket, men de får inte de karakteristiska markeringarna förrän de ruggat för första gången. De är självsäkra, robusta fåglar som tenderar att undvika mänsklig kontakt, och kan anpassa sig till begränsat utrymme men föredrar att gå fritt. Tupparna väger 2,5-3 kg och hönorna 1,5-2 kg.

Lakenfelder Varianter

Lakenfelder ses oftast bara i svart och vit, men det finns också en blå variant.

Lakenfelder Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Lakenfelder

Lakenfelder till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Lakenfelder till salu.

Senaste recensionen för Lakenfelder

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.