Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

La Fleche Höns

La fleche kvinna La fleche male

Breed Rating (1 Reviews)

Utseende
Vänlighet
Tålighet
Egg
Garden

La Fleche Historia

La Fleche är nu en ovanlig ras, men fanns i Frankrike innan 1660, där de fick sitt namn efter staden La Fleche i Sarthedalen. De är stora kombinationsfåglar med en V-kam och en liten krona. Denna V-formade kam kallas ibland för djävulshuvud på grund av de hornliknande topparna. De har långa slör, vita örsnibbar och en svart fjäderdräkt med svarta ben och fötter. Stjärten är välutvecklad och har många dekorativa fjädrar. Rasen kommer förmodligen från crevecoeur och svart spanier. Huden är vit, vilket gör den till en attraktiv köttfågel. Det finns också en dvärghönsversion som utvecklades i Tyskland.

La Fleche Beteende

La Fleche-höns är bra på att hitta sin egen mat och är glada när de får gå fritt, men kan också vänja sig vid begränsat utrymme. De är bra på att flyga och kan ta sig över ett 2 meter högt stängsel. Om de har möjlighet kommer de sitta i träd, så det är bra att träna dem att komma tillbaka till hönshuset genom att ge dem mat precis innan solen går ner. De är aktiva fåglar som undviker mänsklig kontakt, och kan sällan tämjas. Hönorna har ingen stark ruvdrift och kycklingarna mognar sakta, men de är stryktåliga höns som värper året runt - ungefär 200 vita ägg om året. Tupparna väger 4-4,5 kg och hönorna 3-3,5 kg.

La Fleche Varianter

Svart, vit, gökfärgad och blå.

La Fleche Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på La Fleche

La Fleche till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga La Fleche till salu.

Senaste recensionen för La Fleche (1 av 1)

4 stjärnor:

0

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0

Kommer helt klart att behålla denna ras. - Helle,

Vackra graciösa trevliga djur, inte lika sociala som mina Faveroller.