Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Kulang

Historia

Kulang härstammar från Indien och Pakistan och har en fast, stor och muskulös kropp. De avlades för att användas i tuppfäktning, och har funnits i hundratals år. Rasen används fortfarande i länder där det är lagligt. Tupparna är aggressiva och har mycket attityd, vilket gör dem perfekta för sitt ändamål. Kycklingar kan slåss när de är bara ett par veckor gamla, så de kan behöva separeras från en tidig ålder.

Beteende

Kulanghöns är stora och kraftfulla fåglar, och även hönorna kan ibland slåss. Mot människor är de alltid trevliga, och de tycker om mänsklig kontakt, så pass att de ofta söker den. De är väldigt lojala och tama och bildar ett starkt band med sina ägare. Hönorna lägger inte mycket ägg, bara ungefär 40 vitgråa ägg om året. De har dock en stark ruvningsinstinkt och tar väl hand om sina kycklingar när de kläcks. De måste ha gott om plats att frigå, eftersom begränsat utrymme kan frammana aggressiva tendenser. Kulanghöns avlades för att slåss, och det är vad de är som allra bäst på, så det är inte rekommenderat att ha dem tillsammans med andra hönsraser.

Tuppar väger upp till 4 kg och hönorna lite över 3,5 kg.

Varianter

Rödsvart, gul, fläckig, blå, grå, mörkröd och svart.

En dvärgversion finns också.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Kulang

Kulang till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Kulang till salu.

Senaste recensionen för Kulang

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.