Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kochin Höns

Blå kvinna Bufflig man Hönshona Vit man

Kochin Historia


Kochinhönsen härstammar från Kina och 1850-talet, där rasen var känd som Shanghai eller Kochin-Kina. Ursprungsfåglarna togs emot av Drottning Victoria av England, vilket ledde till att rasen blev populär i Storbritannien och resten av Europa. Det tros att kineserna avlade dem till att ha så mycket fjädrar för att kunna stoppa täcken. Kochin har inga skarpa vinkar, och är över lag en väldigt rund fågel. Rasen är den största av de tunga raserna, och tupparna kan väga över 6 kg! De är breda i sig, och den mäktiga fjäderdräkten får dem att de se ännu större ut.

Kochin Beteende


Kochinhönsen runda framtoning påverkar olyckligtvis deras hälsa, och fåglarna tenderar att drabbas av metabolism- och hjärtproblem, vilket inte blir bättre av deras ganska lata livsstil. De tycker om att gå på kort gräs, och går inte långt ut i vegetationen eftersom det kan förstöra fjädrarna på fötterna. De tar upp förvånansvärt lite plats och tycker om att hållas instängda med stängsel, men försök att inte låta dem gå på kallt och vått gräs när de är unga. Det översvallande ben- och fotbeklädnaden betyder att det är bäst att hålla kochinhöns på en torr plats när det regnar så att lerklumpar inte kan samlas under deras fötter. De flyger inte, så ett drygt halvmeter högt stängsel är tillräckligt för att hålla dem inne. De har stark ruvdrift och blir lugna och omhändertagande mödrar. De lägger ganska stora ägg, men producerar inte många över ett år. Kycklingarna är starka när de kläcks, men tar 22 dagar snarare än det vanliga 21 dagar på sig att ta sig ut. Kochinhöns är vänliga, lugna höns och lever i 8-10 år.

Kochin Varianter


Svart, blå, gul, gökfärgad, rapphönsfärgad, vit. Benen är gula och örsnibbarna röda, medan ögonen är rödbruna.

Kochin Status


Ovanlig

Bilder på Kochin

Cochin kyckling i trädgården
Ska vi gå ut?
Två kycklingar
En cochin huhner kyckling med vackra fjädrar på en gräsmatta
#LivintheBantamLife
Kyckling och kyckling
Kyckling och kyckling
Bantam Black Cochins cockerels
Cloudia the Cuddly Cochin
Stormia the Blue Cochin
Cloudia Chilling med Marc
Faverolle & Cochin
Cloudia & Stormia the Cochins
klar
Cochin 3
brud
Cochin kyckling
Daggammal cochin
brud
cockin chick
Jag är slottets kung
A och T Smith hemras Cochin
Splash cochin 13 veckor gammal cockerel
Cochin
cochin tupp
Cochin Hen
Cuckoo Frizzle Cochin Pullet
Frizzle Cuckoo Cochin with Pair of Gold Laced Polish
Nessa vår patridge cochin

Kochin till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Kochin till salu.

Senaste recensionen för Kochin


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.