Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ko Shamo Höns

En vacker målning av en ko shamo hane En vacker målning av en ko shamo wheaten-hona

Ko Shamo Historia


Ko Shamo är en hönsras från Japan som används i tuppfäktning på de ställen där det fortfarande är lagligt (Japan). De är väldigt starka, muskulösa och upprätta fåglar med gles fjäderdräkt. Rasen ses som en sann dvärghönsras eftersom det inte finns någon större motsvarighet. Det är den minsta av de 7 shamo-raser som finns. Hönsen har en kort och tjock näbb, kala ben och en ros- eller krysantemumkam. De har ovanlig röd hud som ibland, på grund av de glesa fjädrarna, skiner igenom.

Ko Shamo Beteende


Ko Shamo-höns är väldigt intelligenta och aktiva och trivs bäst när de får frigå. De sägs att de inte mår så bra av att begränsas, så om de hålls på en gård måste den vara stor och med tillgång till utsidan för att motverka uttråkning. Hönorna lägger små vita ägg 2-3 gånger i veckan under vår och sommar, och kan ibland bli liggsjuka. På grund av deras storlek, avsaknad av fjädrar och klumpighet kan de ofta krossa äggen de sitter på. Att använda en äggkläckare eller en ruvande höna av en annan ras är bäst om du vill föda upp kycklingar. De beskrivs som busiga och tuffa, och om de får gott om plats att springa runt på, samt bra väderskydd, passar de perfekt i en trädgård. Tupparna slåss eftersom det är vad de avlats för att göra. De är väldigt aggressiva när de väl bråkar, så det är bäst att inte ha mer än en tupp. Om du vill föda upp kycklingar är det bäst att ha 4-5 höns per tupp för att motverka att en höna får för mycket uppmärksamhet. Tupparna är generellt sett inte aggressiva mot människor, och kan bli väldigt tama.

Tuppen väger upp till 1kg och hönorna något mindre.

Ko Shamo Varianter


Duckwing, svart, vit, blå, röd, randig, gökfärgad, rödsvart, rapphönsfärgad.

Ko Shamo Status


Relativt vanlig

Bilder på Ko Shamo

topp svart / röd.

Ko Shamo till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Ko Shamo till salu.

Senaste recensionen för Ko Shamo


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.