Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Jersey Giant Höns

Kvinnlig Manlig Kvinnlig Manlig

Jersey Giant Historia


Rasen kallades först Jersey Black Giant efter bröderna Black som avlade fram den, och Jersey Giant världens största hönsras. Den utvecklades i New Jersey i USA ungefär 1870 som en kombinationsfågel. De tidiga hönsen var otroligt tunga, och tupparna kastrerades ofta, vilket gjorde att de kunde växa till upp till 10 kg! De tros har avlats från orpington, mörka brahma, svarta java och svarta langsham. Den svarta sorten utvecklades först, och den vita kom först under mitten av 1900-talet. Den blå versionen är ännu nyare, och anses vara den vackraste. De är gigantiska fåglar, välbyggda med ett långt, djupt bröst. Deras fjäderlösa ben är svarta med ett grönt skimmer, förutom hos de vita fåglarna, där benen är mörkbruna. Deras ögon är mörkbruna och de har en enkel klarröd kam, långa slör och örsnibbar.

Jersey Giant Beteende


Dessa stora höns behöver mycket plats, men kan inte flyga, så stängslet behöver inte vara så högt för att hålla dem inne. De är väldigt bra husdjur för barn tack vare sin vänliga natur. De ruvar gärna, och hönorna blir fantastiska mödrar. Kycklingarna växer sakta och utvecklar inte sin stora kroppshydda förrän vid 6 månaders ålder. De är starka och robusta, klarar av kalla temperaturer och är snälla mot varandra. Hönorna lägger ungefär 160 stora, bruna ägg om året. Tupparna väger vanligtvis kring 7,5 kg, och hönsen kring 5 kg.

Jersey Giant Varianter


Svart, vit och blå.

Jersey Giant Status


Ovanlig

Bilder på Jersey Giant

Höns i en hage
Kyckling i springa
silver dorking
Flock JG från 2012
Jersey jättehöna
Jersey Giant Cockerel - Jag vet bara att jag är magnifik
Wanda, en dag gammal
Beau min milda jätte Jersey Giant Cockerel
Jersey jätte
2 dagar gammal Jersey Giant
Kille som håller en tupp
Kyckling i trädgården
Kyckling som går i sin löpning

Jersey Giant till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Jersey Giant till salu.

Senaste recensionen för Jersey Giant


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.