Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Japanska dvärghöns Höns

Blå kvinna Manlig Birchen manlig

Japanska dvärghöns Historia


Japanska dvärghöns, eller chabo, utvecklades i Japan så tidigt som på 600-talet, och kom till Europa under 1500-talet. Rasen har väldigt korta, rena, gula ben och den långa stjärten hålls högt och pekar framåt, vilket ibland beskrivs som 'ekorr-stjärt'. Kroppen är nästan U-formad, så vingarna hålls så lågt att topparna rör marken. De har en jämnt sågtandad kam som hos tupparna är relativt stor, och ansiktet och örsnibbarna är klarröda. De har en ganska vaggande gång på grund av sina korta ben och breda kroppsform.

Japanska dvärghöns Beteende


Chabohöns är perfekta för ägare som bryr sig om sin gräsmatta och trädgård eftersom de inte är så bra på att gräva med sina korta ben. Hönorna ruvar gärna och är dessutom väldigt omhändertagande och beskyddande mödrar till kycklingarna när de kläcks efter 20 dagars ruvning. De kan tycka att det är svårt att vara utomhus när det är dåligt väder på grund av sina korta ben och fina fjäderdräkt, men de passar perfekt i t.ex. stadsträdgårdar. De måste hållas i ett väldigt rent hönshus eftersom vingarna som dras i marken lätt blir smutsiga. Japanska dvärghöns med stora kammar behöver extra skydd under vintern eftersom de kan förfrysa kammen. Eftersom de är så små och lätta fåglar kan de bli väldigt bra på att flyga, så hönsgården måste säkras. De lägger få ägg, och de de lägger är väldigt små. De lever länge och är därför fantastiska husdjur. De är perfekta för barn eftersom de vanligtvis är vänliga, lugna och lojala. Tupparna kan vara något aggressiva, men de är relativt tysta.

Japanska dvärghöns Varianter


Japanska dvärghöns finns i många olika färger, bl.a. svartsvansad vit, svart, prickig, svartsvansad gul, vit och grå. Det finns också flera olika variationer, t.ex. lockig, silkesfjädrad, stjärtlös och skäggig. Det finns till och med en underras där tupparna har en enorm kam.

Japanska dvärghöns Status


Relativt vanlig

Bilder på Japanska dvärghöns

Kyckling i jordgubbsplantage
Kyckling i gräs
En liten orange kyckling i en solig trädgård
Tre små spräckliga höns i en trädgård
Kyckling i springa
Kycklingar i trädgården
Svart tailed buff bantam
Japansk Bantam-tupp.
Japanska Bantam-tuppar och höns. Två månader gammal.
Hej(:
Svart japansk bantam chabo
Birchen hane
fräcka kycklingar
japanska höns
buff och svarta kycklingar
Ny abborre
kul i solen
lära sig abborre
Svarta och buff kycklingar
buff japansk brud
Kyckling i bur
Japansk kyckling
Japansk kyckling
Japansk kyckling
Japansk kyckling
Poserar för kameran
Japansk höna sittande
Japansk bantamkyckling som sitter i en löpning
Japansk bantamkyckling

Japanska dvärghöns till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Japanska dvärghöns till salu.

Senaste recensionen för Japanska dvärghöns


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.