Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Japanska dvärghöns Höns

Blå kvinna Manlig Birchen manlig

Japanska dvärghöns Historia

Japanska dvärghöns, eller chabo, utvecklades i Japan så tidigt som på 600-talet, och kom till Europa under 1500-talet. Rasen har väldigt korta, rena, gula ben och den långa stjärten hålls högt och pekar framåt, vilket ibland beskrivs som 'ekorr-stjärt'. Kroppen är nästan U-formad, så vingarna hålls så lågt att topparna rör marken. De har en jämnt sågtandad kam som hos tupparna är relativt stor, och ansiktet och örsnibbarna är klarröda. De har en ganska vaggande gång på grund av sina korta ben och breda kroppsform.

Japanska dvärghöns Beteende

Chabohöns är perfekta för ägare som bryr sig om sin gräsmatta och trädgård eftersom de inte är så bra på att gräva med sina korta ben. Hönorna ruvar gärna och är dessutom väldigt omhändertagande och beskyddande mödrar till kycklingarna när de kläcks efter 20 dagars ruvning. De kan tycka att det är svårt att vara utomhus när det är dåligt väder på grund av sina korta ben och fina fjäderdräkt, men de passar perfekt i t.ex. stadsträdgårdar. De måste hållas i ett väldigt rent hönshus eftersom vingarna som dras i marken lätt blir smutsiga. Japanska dvärghöns med stora kammar behöver extra skydd under vintern eftersom de kan förfrysa kammen. Eftersom de är så små och lätta fåglar kan de bli väldigt bra på att flyga, så hönsgården måste säkras. De lägger få ägg, och de de lägger är väldigt små. De lever länge och är därför fantastiska husdjur. De är perfekta för barn eftersom de vanligtvis är vänliga, lugna och lojala. Tupparna kan vara något aggressiva, men de är relativt tysta.

Japanska dvärghöns Varianter

Japanska dvärghöns finns i många olika färger, bl.a. svartsvansad vit, svart, prickig, svartsvansad gul, vit och grå. Det finns också flera olika variationer, t.ex. lockig, silkesfjädrad, stjärtlös och skäggig. Det finns till och med en underras där tupparna har en enorm kam.

Japanska dvärghöns Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Japanska dvärghöns

Japanska dvärghöns till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Japanska dvärghöns till salu.

Senaste recensionen för Japanska dvärghöns

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.