Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ixworth Höns

Ixworth Historia

Reginald Appleyard började utveckla Ixworthhönsen i byn Ixworth i Suffolk i England och lyckades till slut 1939, då rasen visades för första gången. Han är samma man som skapade silver appleyard-ankan. Idén var att skapa en köttras som växte snabbt och dessutom producerade gott om ägg. Han använde gammal engelsk vilthöna, indiska jubileehöns, vit sussex, vit orpington och vit minorka för att skapa denna nya ras, och kombinationen ledde till en vithudad, bredbröstad fågel som kunde användas för kött. Det är ännu en väldigt ovanlig ras som nästan försvann mellan 1950 och 1970, men som nu är på uppgång. Fjäderdräkten är alltid vit, och fåglarna har en ärtkam, rödaktiga ögon och rosa ben och näbb. En dvärghönsversion skapades, men har nu i stort sett försvunnit.

Ixworth Beteende

Ixworthhöns trivs bäst när de får gå fritt. Tuppen väger ungefär 4,5 kg och hönan ungefär 3,5 kg. Hönorna tenderar att bli liggsjuka.

Ixworth Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Ixworth

Ixworth till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Ixworth till salu.

Senaste recensionen för Ixworth

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.