Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ixworth Höns

Ixworth Historia


Reginald Appleyard började utveckla Ixworthhönsen i byn Ixworth i Suffolk i England och lyckades till slut 1939, då rasen visades för första gången. Han är samma man som skapade silver appleyard-ankan. Idén var att skapa en köttras som växte snabbt och dessutom producerade gott om ägg. Han använde gammal engelsk vilthöna, indiska jubileehöns, vit sussex, vit orpington och vit minorka för att skapa denna nya ras, och kombinationen ledde till en vithudad, bredbröstad fågel som kunde användas för kött. Det är ännu en väldigt ovanlig ras som nästan försvann mellan 1950 och 1970, men som nu är på uppgång. Fjäderdräkten är alltid vit, och fåglarna har en ärtkam, rödaktiga ögon och rosa ben och näbb. En dvärghönsversion skapades, men har nu i stort sett försvunnit.

Ixworth Beteende


Ixworthhöns trivs bäst när de får gå fritt. Tuppen väger ungefär 4,5 kg och hönan ungefär 3,5 kg. Hönorna tenderar att bli liggsjuka.

Ixworth Status


Ovanlig

Bilder på Ixworth

Sju veckor gammal Ixworth cockerel
Ixworth cockerel
ixworth höna
ixworth höna
2 dagar gammal Ixworth-brud
Ixwoirth
Närbild av vit kyckling

Ixworth till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Ixworth till salu.

Senaste recensionen för Ixworth


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.