Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Indiska stridshöns Höns

Blå kvinna Mörk hane Jubileumskvinna Jubileum man

Indiska stridshöns Historia


Indiska stridshöns avlades i Cornwall i södra England och har funnits sedan 1800-talet. De kallas därför ibland också för cornish. De föredrar att leva i milt klimat. Rasen härstammar från asilhöns, en indisk hönsras vars namn betyder aristokratisk. Även om fågeln ser farlig ut har den aldrig används i strid. De var, och är fortfarande, populära på grund av sina väldigt stora bröstmuskler, och används ofta för att avla fram andra köttraser. Deras korta ben och stora bredd är någonting som utvecklats över de senaste hundra åren. Tidigare hade fågeln längre ben.

Indiska stridshöns Beteende


Indiska stridshöns är både kloka och väldigt självsäkra fåglar. Deras konstiga form gör att de ofta utsätts för löss och kvalster eftersom de har svårt att rengöra under stjärtfjädrarna. Eftersom deras främsta syfte är kött lägger de inte så många ägg, men hönorna har stark ruvningsdrift. En fullvuxen fågel kan vara svår att plocka upp på grund av hur breda de blir. De behöver låga sittpinnar och en stor dörr till hönshuset.

Indiska stridshöns Varianter


Standardfärger för indiska stridshöns är mörk, rödvit och blå. Fjädrarna är hårda, sitter nära varandra och har två linjer. Mörka tuppar har inga linjer, men ett skalbaggeliknande grönt sken på ryggfjädrarna. De rödvita har vita fjädrar där de mörka har svarta, och hönorna har många linjer. Över bröstbenen finns vanligtvis ett område utan fjädrar. Ögonen är blekt röda eller pärlemofärgade. Örsnibbarna är röda, och benen går i gult eller orange.

Bilder på Indiska stridshöns

Vuxen indiskt spel
Bra kvalitet indiska spel bantam
blå indiskt spel
Shamo Rooster och Aseel Hen
Mina indiska spel
kycklingar
tur-
Min Cockerel
Min indiska höna
Indisk spelkock
Orloff Bantams
Höns i sin löpning med utsikt över utkanten
Kyckling i gräs
Kyckling i bur
Kyckling som poserar
Kyckling som poserar

Indiska stridshöns till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Indiska stridshöns till salu.

Senaste recensionen för Indiska stridshöns


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.