Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Houdan Höns

Kvinnlig Manlig

Houdan Historia


Houdan kallades från början normaniehöna och är en av de äldsta franska raserna, namngiven efter staden Houdan. De är stora, tunga fåglar som fötts upp för kött, och de har en framfusig och aktiv personlighet. Huvudet är stort och har en krona, en kort näbb, lövkam, intryckt ansikte, litet runt slör och örsnibbar. Benen är fläckigt svarta och fjäderlösa, och hönsen har fem tår på varje fot.

Houdan Beteende


Eftersom de fötts upp för kött kan tupparna väga över 4 kg. De är lugna, försiktiga höns som lägger relativt många stora ägg. De har ingen direkt ruvningsdrift, och ruvar dessutom inte så bra eftersom deras tyngd lätt kan förstöra äggen. De behöver en speciell vattenautomat eftersom deras stora krona och skägg blir blött och smutsigt om de använder vanliga. Houdanhöns är extremt lugna och tycker om att plockas upp, speciellt om de tämjts från en tidig ålder. Hönorna är bäst som husdjur och lever 7-8 år.

Houdan Varianter


Houdanhöns finns bara i några begränsade varianter: svartfläckig, vit och lavendel.

Bilder på Houdan

Houdan bantam tupp
Fläckig Houdan, CO 80808
Daggamla Houdan-kycklingar
Unga Houdan Cockerel

Houdan till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Houdan till salu.

Senaste recensionen för Houdan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.