Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Houdan

Historia

Houdan kallades från början normaniehöna och är en av de äldsta franska raserna, namngiven efter staden Houdan. De är stora, tunga fåglar som fötts upp för kött, och de har en framfusig och aktiv personlighet. Huvudet är stort och har en krona, en kort näbb, lövkam, intryckt ansikte, litet runt slör och örsnibbar. Benen är fläckigt svarta och fjäderlösa, och hönsen har fem tår på varje fot.

Beteende

Eftersom de fötts upp för kött kan tupparna väga över 4 kg. De är lugna, försiktiga höns som lägger relativt många stora ägg. De har ingen direkt ruvningsdrift, och ruvar dessutom inte så bra eftersom deras tyngd lätt kan förstöra äggen. De behöver en speciell vattenautomat eftersom deras stora krona och skägg blir blött och smutsigt om de använder vanliga. Houdanhöns är extremt lugna och tycker om att plockas upp, speciellt om de tämjts från en tidig ålder. Hönorna är bäst som husdjur och lever 7-8 år.

Varianter

Houdanhöns finns bara i några begränsade varianter: svartfläckig, vit och lavendel.

Relaterade produkter

Bilder på Houdan

Houdan till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Houdan till salu.

Senaste recensionen för Houdan

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.