Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Holländsk vithätta Höns

Kamfräls hane Gold hane Vit kammarad svart hona Vit kvinna

Holländsk vithätta Historia

På engelska kallas denna ras för Poland, och det är en av de mest populära raserna med tofsar på huvudet, och också en av de äldsta. Varför vi kallar den för holländsk vithätta och engelsmännen för Poland är oklart, men hättade höns har beskrivits runt hela östersjöområdet sedan 1500-talet.

Holländsk vithätta Beteende

Holländsk vithättad är en ovanlig och vacker fågel som ser ganska märklig ut med sitt stora hår! De lägger gott om vita ägg. Hönorna har ingen direkt ruvningsdrift, men ruvar stundtals. Uppfödare sätter ibland upp kronan för att hålla den ren och låta fågeln se. Hönsen har ett tunt kranium och kan lätt drabbas av hypotermi när det blir kallt. De har svårt att rengöra sig själva, så håll utkik efter kvalster och annan ohyra.

Holländsk vithätta Varianter

Färgerna på holländsk vithätta varierar mycket. Den vanligaste är just den svarta med vit krona. De andra två liknande färgerna är vithättad blå och vithättad gökfärgad. Dessa tre färger har inget skägg men har slör; alla andra färger har skägg men inget slör. De har alla vita örsnibbar. Kronan på hönorna är väldigt rund, medan tupparnas är mer spretig. Ögonen är röda och näbben och benen är mörkblå hos alla utom den gökfärgade, som har ljusare näbb och ben.

Relaterade produkter

Bilder på Holländsk vithätta

Holländsk vithätta till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Holländsk vithätta till salu.

Senaste recensionen för Holländsk vithätta

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.