Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hamburger Höns

Hamburg höns Hamburg tupp och höna

Hamburger Historia


Ingen är riktigt säker på var hamburgerhönsen kommer från, men det är troligtvis Storbritannien, Holland eller Tyskland. I Yorkshire i norra England föddes de för 300 år sedan upp under namnet Pheasant (fasan), och de hade ett nätt huvud, vita örsnibbar och halvmåneformade markeringar. Några mil västerut, i Lancashire, gick de under namnet Mooney, och hade runda svarta markeringar på en vit bakgrund och röda örsnibbar. Mooneys var bättre på att lägga ägg, och var något större än Pheasant-hönsen. Hamburger var också en otroligt bra äggläggare på sin tid, men används idag mest som utställningshöna. De är graciösa fåglar med långa, kompakta kroppar och vida axlar. De har en lång svepande stjärt, ett välformat bröst och stora, fint instoppade vngar. Näbben är kort och krökt och de har en medelstor rosa kam som gradvis smalnar av till en långsmal pigg. Örsnibbarna är mjuka, runda och platta, precis som slöret. Nacken är fullfjädrad. De ofjädrade benen är långa, och hönsen har fyra tår.

Hamburger Beteende


Hamburgerhöns lägger relativt små vita ägg, speciellt i dvärgversionen, som faktiskt lägger mer än de större hönorna. Kycklingarna får fjädrar fort och mognar snabbt. På grund av sin aktiva natur är de är gladast om de får gå fritt, och är väldigt bra på att flyga, så inhägnader måste anpassas efter detta. De kan hållas på hönsgård, men de måste ha gott om plats för att hållas friska och glada. De blir lätt uttråkade och kan ta ut detta på andra höns, vilket kan leda till skador. De tycker om mycket plats och älskar att leta efter mat. De tycker också om att sitta i träd. De är vilda fåglar som inte är lätta att tämja, men kan lätt urskilja sina ägare. De är inte speciellt bra för att ätas eftersom deras gråa hud lätt ser oaptitlig ut. Tuppen väger ungefär 2,5 kg och hönan ungefär 2 kg.

Hamburger Varianter


Svart, gulstrimmig, silverstrimmig, guldfläckig, silverfläckig. De olika färgerna har också olika storlekar. De strimmiga fåglarna är små och nätt byggda, medan de helfärgade och fläckiga är något mer kraftiga. Ögonen på djupt pigmenterade fåglar är brunröda medan ljusare höns har ljusare röda ögon. Örsnibbarna är vita, och de faktiska öronen är medelstora och ganska markanta. Benen är skifferblå.

Bilder på Hamburger

Hamburg kyckling
Silver Spangled Hamburg
Silver Spangled Hamburg
Hamburg höna strider ut!
Stort guld spangled
Silverpennad bantam
Svart Hamburgh bantam
Hamburgh i silver
En sådan härlig fåglar
Silverspangled höna
Silver Spangled Cockerel
Ung kvinnlig guldpenna Hamburg
Guldpenna Hamburg Cockerel
Jag är bara för söt
Citron Penciled Hamburg Pullet
Young Citron Penciled Hamburg Cockerel
Young Citron Penciled Hamburg Cockerel
Guldpenna Hamburg höna
Min tupp
Silver Spangled Hamburg Pullet
Kyckling i bur
Hamburgkyckling

Hamburger till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Hamburger till salu.

Senaste recensionen för Hamburger


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.