Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gold Legbar Höns

Gold Legbar Historia


Gold Legbar är väldigt lik Cream Legbar, och är en ras för vilken man kan könsbestämma kycklingarna utifrån färgen på deras fjädrar. Det är en gammal ras som framkom under 1930-talet som en korsning mellan bruna leghorns och barred rock-höns. De är väldigt muskulösa höns med en kilformad kropp som är bred över axlarna och sen smalnar av mot baken. Vingarna är stora och hålls tätt inpå kroppen, och ryggen och lång och platt medan stjärten hålls i 45° mot ryggen. Huvudet har en stark näbb och en stor uppstående kam med fem till sju toppar. Kammen är liten hos tupparna och större hos hönorna. Ansiktet är mjukt med hängande vita örsnibbar och långt tunt slör, och nacken är lång och full med fjädrar. De har en gul näbb och rött ansikte, kam och slör. De gula benen och fötterna är starka och fjäderlösa med fyra jämnt spridda tår.

Gold Legbar Varianter


Tuppen har grått bröst och buk med tvärränder. Stjärten är också grårandig och vingarna är mörkgrå med vita och kastanjefärgade linjer. Nacken och sadeln är ljust guldiga med svarta ränder på nacken och bruna ränder på sadeln. Hönan har ett laxrosa bröst, grå kropp med ljusa inslag, mörkgrå vingar och stjärt med ljusa ränder. Nackfjädrarna är guldiga med svarta ränder.

Gold Legbar Status


Relativt vanlig

Bilder på Gold Legbar

Gold legbar bantams
Min guldbenstång
Ginger the Golden Legbar
Höns i en hage
Tupp och höns delas upp

Gold Legbar till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Gold Legbar till salu.

Senaste recensionen för Gold Legbar


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.