Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gold Legbar Höns

Gold Legbar Historia

Gold Legbar är väldigt lik Cream Legbar, och är en ras för vilken man kan könsbestämma kycklingarna utifrån färgen på deras fjädrar. Det är en gammal ras som framkom under 1930-talet som en korsning mellan bruna leghorns och barred rock-höns. De är väldigt muskulösa höns med en kilformad kropp som är bred över axlarna och sen smalnar av mot baken. Vingarna är stora och hålls tätt inpå kroppen, och ryggen och lång och platt medan stjärten hålls i 45° mot ryggen. Huvudet har en stark näbb och en stor uppstående kam med fem till sju toppar. Kammen är liten hos tupparna och större hos hönorna. Ansiktet är mjukt med hängande vita örsnibbar och långt tunt slör, och nacken är lång och full med fjädrar. De har en gul näbb och rött ansikte, kam och slör. De gula benen och fötterna är starka och fjäderlösa med fyra jämnt spridda tår.

Gold Legbar Varianter

Tuppen har grått bröst och buk med tvärränder. Stjärten är också grårandig och vingarna är mörkgrå med vita och kastanjefärgade linjer. Nacken och sadeln är ljust guldiga med svarta ränder på nacken och bruna ränder på sadeln. Hönan har ett laxrosa bröst, grå kropp med ljusa inslag, mörkgrå vingar och stjärt med ljusa ränder. Nackfjädrarna är guldiga med svarta ränder.

Gold Legbar Status

Relativt vanlig

Liknande produkter

Bilder på Gold Legbar

Gold Legbar till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Gold Legbar till salu.

Senaste recensionen för Gold Legbar

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.