Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gammal engelsk stridshöna Höns

Old english game duck wing kvinna Gammalt engelskt spel - duck wing female Old english game bantam blå och Gold duck wing hane Old english game bantam crele hane Old english game partridge hona Old english game bantam wheaten tik Old english game grå hane

Gammal engelsk stridshöna Historia

Dessa stridshöns har funnits i Storbritannien sedan 1800-talet och härstammar från de antika stridshönsen. Rasen har inte förändrats så mycket över tusen år. Det var förmodligen den första hönsrasen som skapades i Storbritannien och användes för tuppfäktning. Kammen och slöret togs bort för att få dem att se mer aggressiva ut, och för att motverka skador under kamp. Även om tuppfäktning länge varit olagligt är rasen fortfarande populär som utställningsfågel. The Old English Game Club delades under 1930-talet, så det finns nu två sorter: Carlisle och Oxford. Carlislehönan har en horisontell rygg och ett stort bröst och finns i 13 olika färger, medan Oxford-variantens rygg är 45º mot marken och finns i 30 olika färger. De är små fåglar med en tät fjäderdräkt. Huvudet är litet med en stor, stark näbb, enkel kam, små tunna örsnibbar och slör, och stora ögon. Vingarna är stora och kraftfulla, och benen är korta och starka. De har fyra tår som slutar med en lång, böjd klo. Tack vare att de är så muskulösa är de populära kötthöns. De finns också en mindre dvärghönsvariant.

Gammal engelsk stridshöna Beteende

Gamla engelska stridshöna värper mycket och är fantastiska, pålitliga ruvare och omhändertagande mödrar. Kycklingarna tar lång tid på sig att mogna, och besitter en drift att slåss från en ung ålder. De är generellt lugna fåglar, men det är viktigt att hålla vuxna tuppar ifrån varandra eftersom de kommer slåss tills någon dör om de tillåts. De är tuffa och stryktåliga fåglar som kan vara väldigt aktiva, och väldigt högljudda! De är bra på att leta efter mat och tycker inte om att ha begränsat med utrymme. De kan komma över ett 2 meter högt stängsel, så se till att de är säkra. Tupparna väger ungefär 2,5 kg och hönorna kring 2 kg. De är kända för att leva länge.

Gammal engelsk stridshöna Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Gammal engelsk stridshöna

Gammal engelsk stridshöna till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Gammal engelsk stridshöna till salu.

Senaste recensionen för Gammal engelsk stridshöna

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.