Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Frizzle

Historia

Frizzle uppges härstamma från södra Asien, Filippinerna och Java för runt 300 år sedan, men de dokumenterades i Europa så tidigt som 1676. Dessa exemplar hade dock bara krusade vingar och nackfjädrar. Rasen är väldigt populär för utställning, speciellt dvärgversionen. De större fåglarna var i stort sett utdöda tills en grupp entusiaster nyligen började föda upp dem igen. De anses dock fortfarande var en väldigt ovanlig ras. Varje fjäder är relativt lång och böjs bakåt mot fågelns huvud. De individuella fjädrarna har ett ganska ovårdad utseende, och nacken har massvis med krusade fjädrar. Frizzlehöns är upprätta fåglar med korta, breda kroppar och ett rundat bröst. De har långa vingar och stora uppstickande stjärtar, och benen är fria från fjädrar.

Beteende

De är tuffa fåglar som växer snabbt. Kycklingarna verkar ha normal fjäderdräkt när de kläcks, men vingfjädrarna börjar snart växa och peka utåt. De är lugna fåglar som värper bra, men ruvar ogärna. De klassas som en tung ras och anses ofta bara vara dugliga som utställningsexemplar, men passar egentligen också till kött eller som husdjur.

Varianter

Frizzlehöns har avlats till flera olika färger: svart, blå, gul, vit colombiansk, duckwing, rödsvart, rödbrun, gökfärgad, fläckig och röd. Alla färger har röda ögon, en enkel medelstor kam och örsnibbar, men benfärg varierar och blir ofta mörkare hos de mörkare fåglarna. Näbbfärg motsvarar också fjäderfärg. Gula, colombianska, röda och vita fåglar har gula näbbar medan de fläckiga, rödsvarta, gökfärgade, svarta och blåa har vita näbbar. Det finns tre sorters fjäderdräkt - krusig, jättekrusig och rakfjädrad.

Relaterade produkter

Bilder på Frizzle

Frizzle till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Frizzle till salu.

Senaste recensionen för Frizzle

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.