Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Fayoumi Höns

Fayoumi Historia


Egyptisk fayoumi är en uråldrig ras som har levt längs med Nilen i Egypten i århundraden. De avlades för äggproduktion och är otroligt motståndskraftiga mot sjukdomar, så pass att ryktet säger att de är i stort sett resistenta mot bakterier och virus. Fayoumihöns är relativt små fåglar med högt hållna stjärtar och stora mörka ögon. De har en medelstor kam, röda örsnibbar och skifferblå ben. Tuppen har en silverfärgad hals och bröst med svarta och silvriga fjädrar över resten av kroppen, och oftast en grönsvart stjärt. Hönorna har också silvrig hals och en väldigt mörka stjärtfjädrar. Fjäderdräkten liknar den hos campiner.

Fayoumi Beteende


Fayoumihöns tycker inte om att röras och kommer skrika när de plockas upp. De kan till en viss nivå tämjas med godsaker, men kommer aldrig bli helt tama. De är livliga fåglar och goda flygare som älskar att sitta i träd. De är gladast när de får gå fritt eftersom de är jättebra på att hitta mat. Denna förmåga är så väl utvecklad att de behöver väldigt lite foder, vilket gör dem till en väldigt ekonomisk ras. De är tuffa höns, men även om de verkar arroganta är de inte direkt aggressiva, och två tuppar kommer oftast väl överens. Hönorna är inte direkt glada i att ruva, så hjälp kan behövas om du vill att äggen ska kläckas. Kycklingarna föds rödbruna och mognar fort. Tupparna börjar gala vid 6 veckor ålder, och hönorna värper vid 16 veckors ålder. Tuppar väger kring 2 kg och hönor 1,5 kg.

Fayoumi Varianter


Guld- och silverspräcklig.

Fayoumi Status


Ovanlig

Bilder på Fayoumi

Fayoumi till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Fayoumi till salu.

Senaste recensionen för Fayoumi


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.