Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Faverolle Höns

Laxhona Lax hane

Faverolle Historia


Faverollehöns kommer från byn Faverolles i norra Frankrike, och skapades från en blandning av olika höns: dorking, brahma, cevecoeur, houdan, coucou de renne och möjligtvis kochin! Det första beskrivningen av rasen kom 1893, och den laxfärgade versionen kom något senare, 1895. De föddes upp speciellt för köttproduktion, men de lägger också gott om ägg och är därför en perfekt kombinationsras. De har en bred, fyrkantig kropp med små vingar, en enkel stående kam, kort nacke och tydligt skägg. Huvudet är brett och runt, och ögonen är rödbruna. De rosaaktiga benen har skralt med fjädrar. De har fem tår, där den femte pekar uppåt.

Faverolle Beteende


De är tysta, vänliga och försiktiga fåglar som kan blir väldigt fästa vid sina ägare, och är en perfekt ras för barn. De är alerta, aktiva fåglar, och hönsen ruvar bra och är bra mödrar. Hönorna värper året runt. Kycklingarna växer snabbt och utvecklas fort om de får högkvalitativ mat, och lär sig snabbt leta efter godsaker själva. De trivs bra på en hönsgård och flyger inte så bra, så stängslet behöver inte vara så högt. De kan hantera blött gräs bättre än raser med fjädrade ben, men kan drabbas hårt av kalkben, vilket är väldigt irriterande för hönsen. De kräver högkvalitativt foder för att maximera delen kött på kroppen. Tupparna kan väga upp mot 6 kg. Den lilla kammen och tjocka fjädrarna gör att de klarar sig väldigt bra i kallt väder. Precis som många andra hönsraser mobbar de ofta varandra om de hålls tillsammans med andra raser. De lever 5-7 år.

Faverolle Varianter


Rasen finns faktiskt i tre olika typer - den originella franska faverolle, tysk faverolle och brittisk faverolle med följande färger: svart, blå, gul, gökfärgad, hermelinfärgad, laxfärgad och vit.

Faverolle Status


Ovanlig

Bilder på Faverolle

Vacker tysk faverolle tupp
Vår unga lax faverolle höna
Gunther poserar
Gunther
Gretchen & Gretyl
Gretchen den underbara
Kyckling i trädgården
Jag vill ha mjölmaskar, NU !!
En orange och vit kyckling med ett halsband runt vristen i en djurhage
En vit och brun kyckling i en trädgård bakom nät.
Matilda, vår 5 månader gamla faverolle-pullet
2 hylsor, 2 1/2 veckor gamla
Fluffiga rumpor
Mina 3 härliga laxdamer
Lax Faverolles pullet
två laxhönor.
Esmé & Penny
lax Faverolle Bantam
lax Faverolle Bantam
lax Faverolle Bantam
Faverolles bantam pullets
B&J Baby
Benny
Benny & Joon
faverolle pullet
Svart Faverolle
Lax Faverolle höna
Koppar Black Marans
Lax faverolle cockerel

Faverolle till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Faverolle till salu.

Senaste recensionen för Faverolle


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.