Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Faverolle Höns

Laxhona Lax hane

Faverolle Historia

Faverollehöns kommer från byn Faverolles i norra Frankrike, och skapades från en blandning av olika höns: dorking, brahma, cevecoeur, houdan, coucou de renne och möjligtvis kochin! Det första beskrivningen av rasen kom 1893, och den laxfärgade versionen kom något senare, 1895. De föddes upp speciellt för köttproduktion, men de lägger också gott om ägg och är därför en perfekt kombinationsras. De har en bred, fyrkantig kropp med små vingar, en enkel stående kam, kort nacke och tydligt skägg. Huvudet är brett och runt, och ögonen är rödbruna. De rosaaktiga benen har skralt med fjädrar. De har fem tår, där den femte pekar uppåt.

Faverolle Beteende

De är tysta, vänliga och försiktiga fåglar som kan blir väldigt fästa vid sina ägare, och är en perfekt ras för barn. De är alerta, aktiva fåglar, och hönsen ruvar bra och är bra mödrar. Hönorna värper året runt. Kycklingarna växer snabbt och utvecklas fort om de får högkvalitativ mat, och lär sig snabbt leta efter godsaker själva. De trivs bra på en hönsgård och flyger inte så bra, så stängslet behöver inte vara så högt. De kan hantera blött gräs bättre än raser med fjädrade ben, men kan drabbas hårt av kalkben, vilket är väldigt irriterande för hönsen. De kräver högkvalitativt foder för att maximera delen kött på kroppen. Tupparna kan väga upp mot 6 kg. Den lilla kammen och tjocka fjädrarna gör att de klarar sig väldigt bra i kallt väder. Precis som många andra hönsraser mobbar de ofta varandra om de hålls tillsammans med andra raser. De lever 5-7 år.

Faverolle Varianter

Rasen finns faktiskt i tre olika typer - den originella franska faverolle, tysk faverolle och brittisk faverolle med följande färger: svart, blå, gul, gökfärgad, hermelinfärgad, laxfärgad och vit.

Faverolle Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Faverolle

Faverolle till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Faverolle till salu.

Senaste recensionen för Faverolle

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.