Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dvärgnankin Höns

Dvärgnankin Historia


Dvärgnankin tros vara en av de äldsta raserna av sanna dvärghöns utan någon större motsvarighet. Det är en naturligt liten ras där tupparna väger ungefär 680g och hönsen kring 625g. De tros härstamma från den kinesiska staden Nanking, men deras exakta ursprung är okänt. De har används för att utveckla många olika dvärghönsraser, men är nu kritiskt utrotningshotade.

Dvärgnankin Beteende


Nankindvärghöns är väldigt vänliga små fåglar. De är tuffa, intelligenta, lätta att ta hand om, lugna och mindre benägna att flyga än andra dvärghönsraser. På grund av sin storlek och lätta vikt är de dock väldigt bra på att flyga, så gården måste ha ett tak. De väljer dock sällan att försvinna långt bort om de får gå fritt. Hönorna ruvar gärna, och är fantastiska mödrar. De turas ofta om att sitta på äggen. När kycklingarna kläckts kommer till och med tuppen hjälpa till och visa var kycklingarna hittar den godaste maten. Hönorna värper ganska bra under vår och sommar, och äggen är väldigt små och gräddvita. På grund av deras storlek och framstående kam och slör passar de inte så bra för nordliga klimat, så länge de inte får extra skydd.

Tupparna väger runt 680g och hönorna 625g.

Dvärgnankin Varianter


Bara gul, men med två kamtyper, enkel fempunkts och roskam med en topp.

Dvärgnankin Status


Utrotningshotad

Bilder på Dvärgnankin

Ung tupp med sin pappa

Dvärgnankin till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Dvärgnankin till salu.

Senaste recensionen för Dvärgnankin


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.