Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dorking Höns

Silvergrå kvinna Silvergrå hane

Dorking Historia

Dorkinghöns tros härstamma från Italien under det romerska imperiet och Julius Caesar. Romarna trodde att det var den renaste rasen eftersom hönsen hade 5 tår. De introducerades tidigt till Storbritannien, där den mesta av rasens utveckling ägde rum. Rasen har hyllats för sitt vita kött och goda smak.

Dorking Beteende

Dorkinghöns är tuffa fåglar som är naturligt tysta och stilla. De älskar att leta efter mat och behöver gott om plats för att kunna hålla sig aktiva. De kan bli väldigt otåliga om de inte får tillräckligt med motion. De föds upp både för ägg och kött, och ses dessutom ofta på utställningar. Vanligtvis lägger de ägg tidigt på året, och äggen är medelstora och vita. Dorkinghöns kan ta två år på sig att mogna, och kan leva i upp till sju år. För att hålla dem i god form måste de få högkvalitativt foder.

Dorking Varianter

Det finns fem standardfärger för Dorkinghöns - silvergrå, mörk, röd, gökfärgad och vit. Den silvergrå är den vanligaste och har en superfin grå färg med mörkare linjer. Den mörka är en mörkare version av silverhönan förutom en svart krona på det laxfärgade bröstet och ryggen. Den röda är väldigt mörk, och den vita är helvit. Den gökfärgade har kurviga gråa linjer på varje fjäder. Alla färger har röda ögon, kammar, slör och örsnibbar med vita ben och fötter.

Dorking Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Dorking

Dorking till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Dorking till salu.

Senaste recensionen för Dorking

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.