Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dorking Höns

Silvergrå kvinna Silvergrå hane

Dorking Historia


Dorkinghöns tros härstamma från Italien under det romerska imperiet och Julius Caesar. Romarna trodde att det var den renaste rasen eftersom hönsen hade 5 tår. De introducerades tidigt till Storbritannien, där den mesta av rasens utveckling ägde rum. Rasen har hyllats för sitt vita kött och goda smak.

Dorking Beteende


Dorkinghöns är tuffa fåglar som är naturligt tysta och stilla. De älskar att leta efter mat och behöver gott om plats för att kunna hålla sig aktiva. De kan bli väldigt otåliga om de inte får tillräckligt med motion. De föds upp både för ägg och kött, och ses dessutom ofta på utställningar. Vanligtvis lägger de ägg tidigt på året, och äggen är medelstora och vita. Dorkinghöns kan ta två år på sig att mogna, och kan leva i upp till sju år. För att hålla dem i god form måste de få högkvalitativt foder.

Dorking Varianter


Det finns fem standardfärger för Dorkinghöns - silvergrå, mörk, röd, gökfärgad och vit. Den silvergrå är den vanligaste och har en superfin grå färg med mörkare linjer. Den mörka är en mörkare version av silverhönan förutom en svart krona på det laxfärgade bröstet och ryggen. Den röda är väldigt mörk, och den vita är helvit. Den gökfärgade har kurviga gråa linjer på varje fjäder. Alla färger har röda ögon, kammar, slör och örsnibbar med vita ben och fötter.

Dorking Status


Ovanlig

Bilder på Dorking

Sju veckor gammal Dorking cockerel
kycklingar
Matningstid för dorkings
Silver Dorking Trio
Dorking cockerel
Dorking höna och daggamla kycklingar
26 veckor gammal cockerel
18 veckor gammal silvergrå
Röd Dorking kyckling
Röd Dorking Chick
Närbild Cockerel
Närbild höna
Härlig röd Dorking höna
1 vecka gammal silver / grå Dorking
Dorking Hen Red Variety
Silver Dorking

Dorking till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Dorking till salu.

Senaste recensionen för Dorking


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.