Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Dominikan Höns

Dominikan Historia


Hönsen importerades till Amerika av Columbus på hans andra resa 1493, och dominikanhönsen kan vara de första hönsen som avlades i Amerika. Höns med roskam och spräcklig fjäderdräkt blev officiellt kända som dominikaner 1849, men från början var rasen betydligt mindre. Gynnsam avel ledde dock till större fåglar som blev otroligt populära som kombinationsras under sent 1800-tal. I USA minskade sedan rasen så mycket att det runt 1970 bara fanns 3 kvarvarande uppfödare tills man började arbetet med att bevara rasen. Det finns fortfarande bara ungefär 500 höns kvar, så rasen är klassificerad som i kritisk risk för utrotning. Dominikaner känns igen på sin roskam och nästan randiga fjädermönster. Detta uppstår av fjädrar som korsas över hela sin längd med oregelbundna ljusa ränder. De har tydligt gula ben, fyra tår och klarrött slör. Tupparna har långa svepande stjärtfjädrar medan hönorna är mörkare, mindre och rundade med tjockt bröst och höga stjärtfjädrar. Dominikanhönsen var en populär ras att kombineras med andra; Plymouth Rock är t.ex. ett resultat av denna avel. Roskammen skiljer dem dock åt. Den tjocka fjäderdräkten användes för att tillverka fjädrade täcken och kuddar. Dvärgversion finns också.

Dominikan Beteende


Dominikanrasen är avlad för två syften: att producera gott om ägg och ge bra kött. De är väldigt tuffa fåglar som klarar av dåligt väder. Hönsen ruvar och är instinktivt bra mödrar. Kycklingarna kläcks relativt lätt, får snabbt fjädrar och mognar tidigt. Dominikaner är otroliga på att hitta mat och är därför billiga att mata, eftersom de själva hittar mat när de går fria. De är lugna och gladast ute i det fria, men anpassar sig lätt till att hållas i ett stort hus med gård. Deras fjäderdräkt håller dem inte bara varma på vintern utan kamouflerar dem också mot rovdjur. Tupparna väger kring 3,5 kg och hönorna 2,5 kg.

Bilder på Dominikan

En dominque-kyckling som står mot en vägg.
Bara chillin tittar på kameran ❤️
Ricky

Dominikan till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Dominikan till salu.

Senaste recensionen för Dominikan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.