Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Croad Langshan Höns

Croad Langshan Historia


Croad Langshan togs till Europa av engelske Major Croad från norra Kina 1870. De är kombinationsfåglar men något mindre än brahma och kockin. Rasen liknar svarta kochinhöns och klassificerades faktiskt som desamma när de introducerades. Croad Langshan-anhängarna tillbringade sen 35 år med att bevisa att den var en separat ras. Det är en tung ras som ändå är graciösa, och de har en U-format utseende från sidan eftersom stjärten är på samma nivå som huvudet. Näbben har ofta en ljusare topp, och ögonen är bruna. Kam, slör och örsnibbar är klarröda och benen är skiffergrå och beklädda. Tuppen har väldigt långa halsfjädrar och spridda stjärtfjädrar. Bröstet är djupt och benen korta, vilket gör dem till bra köttfåglar, och hönorna har en djup buk och producerar gott om ägg. Bruna ägg var ovanligt tills Croad Langshan introducerades. Dvärgversion finns också.

Croad Langshan Beteende


De är starka, intelligenta och aktiva fåglar, och kycklingarna mognar fort. Hönorna värper och ruvar bra eftersom de är stora nog att täcka ett dussin ägg åt gången, och är dessutom fantastiska mödrar. De är tunga och flyger sällan, men kan ta sig över låga stängsel och väggar, så de måste säkras. De fjädrade benen och fötterna kan bli toviga och smutsiga när det är blött, så de föredrar ett torrt klimat. De är lugna, tysta och toleranta höns som är vänliga och lätta att tämja - perfekta för familjer. De lever dessutom länge. Tupparna väger ungefär 4,5 kg, och hönorna 3,5 kg. Dvärgversionen är ungefär hälften så stor.

Croad Langshan Varianter


Ursprungsversionen har svarta fjädrar med grönt skimmer, men det finns också vita och blå langshanhöns.

Bilder på Croad Langshan

Två svarta langshamkycklingar.
Croad Langshan cockerel Ed-209
1 år gammal tupp
Bob, fortfarande en bebis!
Titta på mig
Black Crod Langshan Bantam Pullet
Kyckling som poserar för kameran
Croad langshan kyckling
En kvinna som håller en prisad tupp!
Kuk som poserar i trädgården
Kyckling i trädgården poserar

Croad Langshan till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Croad Langshan till salu.

Senaste recensionen för Croad Langshan


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.