Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Cream Legbar Höns

Cream Legbar Historia

Cream legbar-kycklingar kan könsbestämmas utifrån färgen på deras fjädrar. Det är en gammal ras som framkom under 1930-talet som en korsning mellan bruna leghorns och barred rock-höns. De är väldigt muskulösa höns med en kilformad kropp som är bred över axlarna och sen smalnar av mot baken. Vingarna är stora och hålls tätt inpå kroppen, och ryggen och lång och platt medan stjärten hålls i 45° mot ryggen. Huvudet har en stark näbb och en stor uppstående kam med fem till sju toppar. De har en krona som ligger längs med bakhuvudet bakom kammen. Den är liten hos tupparna och större hos hönorna. Ansiktet är mjukt med hängande vita örsnibbar och långt tunt slör, och nacken är lång och full med fjädrar. De har en gul näbb och rött ansikte, kam och slör. De gula benen och fötterna är starka och fjäderlösa med fyra jämnt spridda tår.

Cream Legbar Beteende

Tuppen väger kring 3,5 kg och hönan 2-3 kg.

Cream Legbar Varianter

Tuppen har gräddvitrandiga nackfjädrar och sadelfjädrar som är gräddvita med mörkgrå ränder och vita toppar. Ryggen och axlarna är gräddvita med lite grått iblandat. Bröstet och stjärten är mörkt gråa och kronan är gräddvit och grå. Hönorna har mjukt randiga nackfjädrar i gräddvitt. Bröstet är nästan laxfärgat medan kroppen är silvergrå. Vingarna är gråspräckliga och stjärten silvergrå med ljusare inslag.

Cream Legbar Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Cream Legbar

Cream Legbar till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Cream Legbar till salu.

Senaste recensionen för Cream Legbar

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.